Sakoma, kad čes­na­kas iš­gy­do sep­ty­nias ne­ga­lias. Tikima, kad senovėje česnakas iš­gel­bė­jo milijonus nuo ma­ro ir cho­le­ros, už­de­gi­mų, epilepsijos ir netgi nudegimų.

Česnakas naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, kraujospūdį, užkerta kelią kraujo krešulių susidarymui, sumažina aterosklerozės riziką.

Česnakinė sriuba yra naudinga ne tik gripui, peršalimo ligoms gydyti. Ji yra tikras kulinarijos stebuklas.

Tačiau daugelis česnako nenaudoja dėl vėliau sklindančio blogo burnos kvapo. Tačiau mes siūlome išskirtinį česnakų sriubos receptą. Po šio patiekalo jūs galėsite saugiai eiti net į pasimatymą!

Ingredientai:

2 didelės česnako galvutės
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai augalinio aliejaus
2 dideli svogūnai
1,5 litro vištienos sultinio
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
1,5 šaukštelio džiovinto ar šviežio imbiero
400 g virtų bulvių
druskos ir pipirų
100 ml grietinėlės
1/2 citrinos sulčių
Česnakinė trinta sriuba

Gaminimas:

Nulupkite česnako skilteles ir jas supjaustykite riekelėmis, apkepkite aliejuje. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste, pabarstykite čiobreliais ir imbieru.

Sumaišykite česnakus kartu su svogūnais ir porą minučių pakepinkite kartu. Suberkite į puodą su vištienos sultiniu.

Sudėkite nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves. Kai užvirs, sutrinkite masę. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilkite į dubenėlius ir pašlakstykite citrinos sulčių.

Į sriubą taip pat galite įdėti maltos mėsos kukulaičių, kitų mėgstamų daržovių.

Garantuojame, kad jums šis patiekalas patiks nuo pirmojo šaukšto!