Kriaušė

Jei tavo figūra kriaušės formos, reiškia priklausai grupei tokių gražuolių, kaip, pvz., Jennifer Lopez, Alisha Keys ir Jennifer Love Hewitt. Viršutinė tavo kūno dalis pastebimai lieknesnė, lyginant su apatine. Šio tipo figūros centrinė dalis – klubai ir šlaunys. Nenuostabu, kad jei turi tokią figūrą, būtent šias dalis norisi ploninti ir stiprinti. Tačiau nederėtų pamiršti ir viršutinės kūno dalies – primygtinai rekomenduojame daryti pratimus rankoms ir pečiams, ne tik klubams ir šlaunims. 

Kriaušės formos figūros savininkėms labiausiai tinka vaikščiojimas, bėgiojimas ir važinėjimas dviračiu – bent po 45 min. penkias dienas per savaitę. Taip sportuodama tu pernelyg neapkrausi kelių, alkūnių ir klubų. O norėdama sustiprinti rankas ir pečius, visų pirma pradėk sportuoti su lengvesniais svarmenimis, ilgainiui svorį didink.

Stačiakampis

Tai tokia figūra kaip, pvz., Cameron Diaz ir Gwyneth Paltrow. Jos gali vilkėti ką tik nori, bet, deja, jos visiškai neturi moteriškų apvalumų. Pagrindinis šio tipo figūros išskirtinumas – biustas ir pečiai yra praktiškai tokio pat pločio kaip klubai ir liemuo. Riebalų kaupimosi prasme, problemiškiausia zona yra pilvas. Todėl jei tavo figūra būtent tokio tipo, turėtum stiprinti pilvo raumenis, kitaip tariant, turėtum naikinti riebalinį audinį šioje srityje – automatiškai išryškinsi liemenį. Taip pat derėtų treniruoti sėdmenų raumenis atliekant pratimus, skirtus būtent šiai kūno daliai.

Rekomenduojami pritūpimai ir kopimas laiptais. Tačiau nederėtų apleisti kitų kūno dalių – idealiausia treniruoti visą kūną vaikštant, važinėjantis dviračiu, kopiant į kalnus ar bėgiojant.

Smėlio laikrodis

Smėlio laikrodžio formos figūra laikoma tobula – lieknas liemuo ir proporcingas pečių ir klubų santykis. Tokia figūra pasižymi BeyoncéScarlett Johansson ir Halle Berry. Smėlio laikrodžio figūros moterims būdinga tai, kad augantis svoris pasiskirsto tolygiai. Tačiau jei jos reguliariai nedaro tempimo pratimų, egzistuoja rizika, kad gali priaugti svorio ant klubų ir rankų. Jei tavo figūra smėlio laikrodžio formos, tau rekomenduojami kardio pratimai ir tempimo pratimai. Gali šokti zumbą, plaukioti, važinėti dviračiu. Atlikdama tempimo pratimus ir treniruodama raumenis, visų pirma stiprink nugarą.

Atletiška figūra

Šiam tipui būdingi siauri klubai ir platūs pečiai, o tipiška atstovė – Jessica Biel. Atletiškos figūros moterims sunku rasti tinkamą maudymosi kostiumėlį, nes viena dalis joms tinka, o kita arba gerokai per didelė, arba per maža. Jei tavo figūra būtent tokia, svarbiausia stiprinti pilvo raumenis ir daryti pratimus klubams ir sėdmenims. Paprastai moterys, turinčios šio tipo figūrą, labai greit degina riebalus ir auginasi raumenis, nes jų stiprus imunitetas. Tau rekomenduojami tokie pratimai, kurie nereikalauja daug jėgų ir pasikartojančių judesių, pavyzdžiui, bėgimas, važinėjimas dviračiu ir pan.