Kasyklų inžinierė, išgijusi po stiprių nudegimų, buvo pakviesta nuspręsti, kam skirti kasmetinį „Ateities moters“ (Women of the Future) apdovanojimą.

Komisijai priklauso dažnai ant žurnalų viršelių fotografuojamos merginos – Jennifer Hawkins, Lisa Wilkinson and Rachel Griffiths, tačiau vyriausiosios redaktorės Helen McCabe teigimu, kai atėjo laikas nuspręsti, kuri komisijos narė bus nufotografuota ant žurnalo viršelio, nekilo nė menkiausios abejonės.

„80 metų „Women‘s Weekly“ rašė apie įkvepiančias moteris, – teigė H. McCabe. – Kai Turią fotografavo, kaip vieną iš „Ateities moters“ komisijos narių, vos jai atsisėdus priešais fotoaparatą buvo aišku, kad birželio numeris priklauso šiai stipriai moteriai. Vos pamėginus nusakyti Turios žavesį ir grožį, pasiklysti tarp banalybių ir klišių, ir vis tik nesu sutikusi nuostabesnės asmenybės.“

Nelaimė nutiko prieš trejus metus. 26 metų Turia bėgo maratoną Vakarų Australijoje ir pateko į didžiulį miško gaisrą. Apdegė 64 proc. jos kūno. Gydytojai teigė, jog labai mažai šansų, kad ji išgyvens, bet, nepaisant pesimistinių prognozių, Turia pasveiko ir padarė progresą, kuris privertė medikus skėsčioti rankomis bei aikčioti iš nuostabos.

Vien per pastarąjį pusmetį labdaros tikslais ji nuvažiavo dviračiu nuo Sidnėjaus iki Uluru, dalyvavo 20 kilometrų plaukimo lenktynėse Australijos ežere Argyle ir ėjo Didžiąja Kinijos siena. Visa tai ji darė tam, kad surinktų lėšų labdaringai rekonstruojamosios chirurgijos organizacijai „Interplast“.

„Man didelė garbė, kad patekau ant Australijos „Women‘s Weekly“ viršelio, – sako Turia. – jaučiuosi labai pamaloninta. Man tai reiškia, kad pasitikėjimas – lygu grožis. Daug moterų yra nuostabiai išvaizdžios ir seksualios, bet joms stinga pasitikėjimo, o juk jis skatina kažko pasiekti.“

Turia dažnai prisimena pastaruosius trejus metus – pradedant miško gaisru, per kurį vos nežuvo, baigiant didžiule jos partnerio Michaelio Hoskino meile, kuris tiek daug prisidėjo prie jos išgijimo. Ji sako, kad jaučiasi laimingiausia mergina pasaulyje.

Žurnalo viršelį galite pamatyti čia

Apie Turią Pitt daugiau galite pamatyti vaizdo filmuke.