Pasaulyje tokie paplūdimiai labai plačiai reklamuojami, į juos susirenka minios laisvo poilsio ištroškusių turistų. Daugelis teigia, kad, pavyzdžiui, Le Centre Helio Montalivet pliažas, esantis Prancūzijoje, ir yra ta vieta, kur prasidėjo tarptautinis natūralistų judėjimas. Šis kurortas gyvuoja jau nuo penktojo dešimtmečio, tai legali vieta rinktis viso pasaulio nudistams.

Na, tokių oficialių vietų rasite ir Lietuvoje: tiek Palangoje, tiek Smiltinėje, tiek Nidoje. Aišku, žmonių ten kur kas mažiau nei bendruosiuose ar moterų paplūdimiuose. Pliusas čia tas, kad rasite asmeninės erdvės, nereikės šonais trintis į šalia gulinti kaimyną ar klausytis netoliese įsikūrusios šeimos konfliktų. 

Kiti nuogąstauja, kad į tokius paplūdimius renkasi neaiškus tipai ir iškrypėliai. Aišku, tokia galimybė išlieka, tačiau, jei turite tokių baimių, geriau į nuodistų pliažą neiti, nes apkrausite save kompleksais. Jei nenorite, kad ir jūs būsite palaikyti blogų kėslų turinčiu atostogautoju, įsidėmėkite keletą taisyklių

Jokiais būdais nespoksokite į aplinkinius (net akis paslėpus po tamsintais akiniais). Natūralu, kad pirmą kartą lankantis nudistų pliaže viskas atrodo šiek tiek keista ir įdomu, tad norėsite įdėmiai žvalgytis. Jokiais būdais to nedarykite, gali būti, kad būsite palaikytas aukos ieškančiu iškrypėliu. Jus net gali išprašyti iš pliažo. O kam ta gėda?

Neieškokite čia draugų. Nors paprastai paplūdimyje užmezgate naujas pažintis, nudistų zonoje to daryti nereikėtų. Čia žmonės susirenka ramiai pabūti, nesigėdijant savo kūno, bet į pokalbius tikrai ne visi yra linkę veltis. Nors nuogumas – atpalaiduoja, asmeninė erdvė tokiomis sąlygomis tampa itin svarbu!

Neužsimirškite, kad jūsų nedengia joks drabužėlis. Tiek vyrams, tiek moterims reikėtų šiek tiek atsargiau vertinti savo pozas. Nors atrodo, kad čia galite jausti visiškai be jokių suvaržymų, tačiau ne kiekvienas šalia gulintis kaimynas nori stebėti jūsų grožybes. 

Užmirškite visus intymumus. Jei prie jūros pasideginti nusprendėte su antrąja puse, net ir užplūdus pačiai stipriausiai aistrų bangai, venkite seksualinių manevrų. Paplūdimys – ne meilės žaidimams. Absoliuti dauguma žmonių nudistų pliaže susirenka ne erotinių potyrių ieškoti, o pasideginti, pasimaudyti ir atsipalaiduoti. Gesinkite visas kibirkščiuojančias aistras, nes kitus žmones tai suglumins ir neleis jiems atsipalaiduoti.

Nevertinkite ir neapkalbėkite. Jei jūros malonumais mėgaujatės su draugu ar drauge, jokiai būdais garsiai neaptarinėkite kitų žmonių figūros, išvaizdos ir t.t.