Pasirodo, kad ne tik meilė miegui ar varginanti darbo dienos gali sukelti mieguistumą: tam tikri maisto produktai taip pat skatina norą užmerkti akis.

Atrinkome 9 maisto produktus, kurie gali sukelti mieguistumą, ypač jei yra valgomi kartu. Jei per šventes nenorite užmigti patys ir užmigdyti savo svečių, pažvelkite į šį sąrašą.

Sūriai

Iš visų pieno produktų, sūris pasižymi labiausiai atpalaiduojančiu poveiku. Specialistų teigimu krekeriai su sūrių migdo dvigubai, todėl norėdami išlikti žvalūs turėtumėte jų vengti. Na, o prieš miegą tokių kaloringų užkandžių taip pat nederėtų kramsnoti.

Migdolai

Sauja migdolų turi pakankamai magnio ir triptofano, padedančių mums užmigti. Tad sugraužti saujelę migdolų prieš miegą – ne tik malonu, bet ir naudinga, o ant šventinio stalo verčiau jų nedėkite.

☀️☀️☀️ #almonds #nuts #instagood #instafood

A post shared by Em ॐ (@hanby3) on Feb 8, 2017 at 3:29am PST

Bananai

Bananai, kaip natūralūs migdomieji, naudojami ir farmacijos pramonėje. Jų sudėtyje yra medžiagų, kurios padeda atsipalaiduoti raumenims, todėl atslūgsta įtampa ir miegas tampa ramesnis. Jei norite išlikti žvalūs šį užkandį atidėkite vakarui.

Graikiniai riešutai

Graikiniai riešutai migdo mažiau nei migdolai, bet yra gausiai praturtiti melatoninu. Tyrimai parodė, kad graikiniai riešutai padidina jo kiekį kraujyje ir priverčia jaustis gana mieguistais.

Vyšnios

Mokslininkai įrodė, kad žmonės, kurie rytais išgeria po stiklinę vyšnių sulčių, vakarais daug lengviau užmiega. Vyšniose yra daug melatonino, kuris padeda užmigti. Galingas hormonas melatoninas padeda organizmui reguliuoti miego ir energijos ciklus. Taip pat teigiamą įtaką turi ir pačių vyšnių valgymas. Žinoma, šviežių vyšnių dabar nerasite, bet vyšnių kompotą verčiau pakeiskite obuolių sultimis.

#cherry

A post shared by 🌹☀️2️⃣3️⃣0️⃣4️⃣1️⃣9️⃣9️⃣4️⃣ (@nguyenmaihong23041994) on Feb 8, 2017 at 5:58pm PST

Ramunėlių arbata

Bene seniausia ir populiariausia gydomoji mūsų močiučių arbata - ramunėlės. Vaistinių ramunių arbata ramina nervų sistemą, turi priešuždegiminių, antiseptinių ypatybių. Jei nenorite, kad jūsų svečiai užmigtų, verčiau pasiūlykite jiems žaliosios arbatos.

Teh panas tanpa gula.... #JasminTea #ChamomileTea #TheNekatChef 👌🏻

A post shared by The Nekat Chef (@thenekatchef) on Nov 15, 2016 at 3:40am PST

Avinžirniai

Nedaug žmonių žino, kad avinžirniai yra skanus vitamino B6 šaltinis, kuris skatina melatonino gamybą. Trumpai tariant, melatoninas yra hormonas, atsakingas su miegą - jei jis nėra gaminamas reikiamais kiekiais, jums nepavyks užmigti. Jei norite išlikti žvalūs avinžirnius verčiau palikite vakarienei.

Bulvės

Virtuose arba keptuose bulvių patiekaluose yra gausu triptofano (miegą skatinančių medžiagų). Taip pat bulvės turi bendrą raminantį poveikį, todėl slopina ir migdo. Nedidelė bulvinių blynų porcija prieš miegą - pats tas, bet vidurdienį patartina rinktis lengvesnius patiekalus.

#potatoes #potato #bacon #garlic #rosemary #yummy #delicious #onions #parmesan #westernfood #vietnam #hochiminh

A post shared by hayley flowers (@_miss_flowers_) on Apr 15, 2017 at 2:54am PDT

Riebi žuvis

Riebiose žuvyse, tokiose kaip lašiša, tunas, esančios omega-3 rūgštys skatina melatonino gamybą. Šios rūgštys mažina streso hormonų kiekį kraujyje, ir vienintelis dalykas, kurį norite padaryti po valgio - šiltai užsikloti ir miegoti.