Šiurkšti, sukietėjusi ar suskilinėjusi pėdų oda atrodo tikrai ne itin gražiai. Šiltuoju metų laiku tikrai nemalonu autis atviras basutes, kai pėdų oda nuo išsausėjimo pabalusi, o kulnai sutrūkinėję. Bet ne vien dėl išvaizdos reikia rūpintis kojų oda - įtrūkimų keliamas skausmas trukdo vaikščioti. Nesirūpinant pažeista oda, gali kilti ir rimtesnių komplikacijų, kurių be specialių medikamentų neišgydysite, todėl negalima apsileisti.

Kad padų ir kulnų oda nuolat būtų švelni, reikia organizmą aprūpinti vitaminais A ir E, kurių yra svogūnų laiškuose, morkose, piene, svieste, kopūstuose, aliejuje, riešutuose, įvairiuose vaisiuose. Todėl reiktų nepatingėti prieš einant miegoti pasidaryti kompresą, naudojant vieną iš šių produktų.

Kai tik pajuntate, kad kojų oda nebe švelni, darykite šias procedūras kiekvieną vakarą visą savaitę. Vėliau atlikite profilaktiškai, kad visą vasarą galėtumėte nesidrovėdamos autis atviras basutes ir žavėti daliomis pėdutėmis.

Procedūrų meniu:

Prieš visas pėdų kaukes pemza yra nepakeičiama pėdų odos priežiūros priemonė. Palaikykite kojas 15 minučių šiltame vandenyje, nušveiskite padus, kad pašalintumėte apmirusių ir suragėjusių ląstelių sluoksnį.

Jei sutrūkinėjo padai, pasigaminkite gydomojo naminio tepalo: lygiomis dalimis sumaišykite aliejaus ir tarkuotų morkų, palikite dienai nusistovėti. Paruoštu tepalu tepkite sutrūkinėjusius padus. Palaikykite ant kojų, kol šis išdžius, kol oda sugers aliejų.

Jei sutrūkinėjo padai ir kulnai, kojas pamirkykite bulvių lupenų nuoviro vonelėse. Pusę stiklinės gerai nuplautų bulvių lupenų užpilkite ketvirtadaliu litro vandens ir pavirkite, kol mišinys taps tyrelės konsistencijos. Kojas pamirkykite 15-20 minučių. Po vonelės jas nuplaukite švariu vandeniu, įtrūkimus patepkite sviesto ir jodo mišiniu.

Į karšto vandens vonelę įtarkuokite saliero, ši daržovė itin veiksmingai minkština kojų odą.

Kietą padų odą išmasažuokite sezamų sėklų aliejumi, paskui pamirkykite karštoje garstyčių miltelių arba imbierų antpilo vonelėje.

Svarbiausia nepamiršti, kad gražios kojos reikalauja atidesnės priežiūros. Palepinkite savo kojas specialiomis priežiūros priemonėmis, kurios neleidžia sukietėti ir suragėti pėdų odai. Švelni pėdų oda - ne tik grožiui, bet ir būtina geros savijautos sąlyga.