Terasa - vieta, suburianti visą šeimą. Na, taip, žiemą, kaip ir daugelis lietuvių praleidžiame prie šiuolaikinio šeimos židinio - televizoriaus. Tačiau savaitgaliai ar vakarai lauko terasoje mūsų šeimą labai suartina: žaidžiame stalo žaidimus, gaminame ant žarijų (sukioti šašlykus gali tiek mūsų mažoji, tiek mano Karolis, o abiems maga pasigirti, jog būtent jie ruošė vakarienę) ar tiesiog kalbamės - juk be paukščių, nėra nieko, kas užpildytų foną.
Kadangi vasara šiemet neskuba ateiti, terasos apkuopimą atidėjau šiam savaitgaliui. Štai, kokiais patarimais žadu vadovautis:

Apsikuopkite ir išsišveiskite...
Didžiausia lauko terasos pasigražinimo paslaptis – švara. Iš tiesų, galite praleisti labai daug laiko ją valydama, tačiau dėl to terasa tikrai ilgiau džiugins akį ir atrodys geriau.
Visoks purvas gali būti lengvai nuplaunamas. Čiupkite vandens žarną ir atsikratykite purvo bei žiedadulkių, kurie ir yra didžiausi jūsų priešai. Kai valysite pagalvėles, būtinai atsižvelkite į gamintojų instrukcijas. Spalvingos įvairioms oro sąlygoms atsparios pagalvės gali būti naudojamos lauke ir tarsi naujos atrodys visus metus. Mes patariame atgaivinti senas viduje naudojamas pagalvėles su vandeniui ir orui atspariomis medžiagomis, taip terasai suteiksite komforto įspūdį.

Augalai viską pagražina…
Gražus sodas yra puikus būdas papildyti švarią lauko terasą. Jei kalbame apie augalus, geriausiai klesti tie, kurie yra atsparūs sausrai ir reikalauja mažiau vandens. Paieškokite patarimų internete, kaip pagelbėti savo gražiesiems žalumynams klestėti. Dabar populiarėjanti tendencija – maišyti skirtingus žalumynus kartu ir sukurti laukinį sodą. Sausrai atsparūs augalai taip pat saugo aplinką, nes jūs naudojate mažiau vandens jiems laistyti.
Kiekvienais metais vis labiau populiarėja dekoratyvinės žolės, tad jei nusprendėte apgyvendinti jas savo lauko terasoje, suraskite geriausiai į kompanija joms tinkančius augalus. Rinkitės skirtingų aukščių, tekstūrų ir spalvų augalus. Žolių būna įvairiausių dydžių ir pločių, tad taip suteiksite sodui malonų, sluoksniuotą vaizdą, jei pabandykite suderinti mažus augalus su vienu dideliu. Galite pridėti ir gėlių – taip įliesite spalvų.
Jei neturite laiko išlaikyti prižiūrėtą sodą, standartinius sodo vazonus išpaišykite ryškiomis spalvomis, pripildykite juos žeme ir įdėkite šilkinių gėlių. Taip jūsų lauko terasa visus metus atrodys šviežiai!

Pasirūpinkite aksesuarais…
Atnaujinkite savo lauko terasą aksesuarais. Jei norite sukurti savo ypatingą atmosferą, papuoškite ją smagiais užtiesalais ir kilimėliais, įdomiu apšvietimu, pavyzdžiui, žvakėmis ir elektriniais šviestuvais. Priklijuokite lipdukus su gėlių atvaizdais ant namo arba buto lauko sienos, taip sukursite klimatui atsparų sienų meną.
Kai pramogaujate lauke, būtent apšvietimas sukuria nuotaiką. Funkcinis apšvietimas tarnauja tikslui, tačiau strategiškai pastatytas ir kruopščiai suplanuotas akcentuojantis apšvietimas suminkština lauko erdves, padaro jas tinkamas gyventi. Mes siūlome rinktis lauko lempas kaip alternatyvą nemadingiems deglams arba standartiškiems lauko kilnojamiems žibintams. Puikus pasirinkimas yra ekologiškas židinys, kuris sukurs jaukią šilumą be dūmų, kibirkščių ar netvarkos.
Lietsargiai yra puikios priemonės įnešti šiek tiek dramos. Be to, jie suteiks šešėlį, kai saulė bus stipri, ir privatumą, kai norėsis ramybės. Jų rasite įvairiausių spalvų ir dizainų, tad galėsite lengvai sukurti temą savo lauko terasai. Ryškiaspalviai lietsargiai sukurs šventinę nuotaiką vakarėliui ar vakarienei lauke.
Vienas nepakeičiamų terasos aksesuarų - otomanės (tachtos) yra labai multifunkcinės. Galite naudotis jomis vietoj stalo, spalvų suteiksiančio dekoratyvaus baldo arba tiesiog kaip puikiu daiktu, kur galite pasidėti savo kojas. Jos yra tvirtos, tačiau lengvos, jas yra lengva perkelti ten, kur jums jų reikia, ir jos nuostabiai derės su kitais jūsų lauko terasos baldais.