Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

„Argi jis nesupranta, kad vakare aš jau būnu pavargusi? Kai vaikai pagaliau užmiega, energijos turiu tik bukai paspoksoti į televizorių.“

„O man tai net ne energijos trūkumas. Vis dar turiu antsvorio po nėštumo. Nesijaučiu seksuali. Negaliu nusirengti net prieš veidrodį, jau nekalbant apie tai, kad nusirengčiau prieš jį. Nuoširdžiai manau, kad labai savanaudiška iš jo pusės tikėtis, jog apsimesiu, kad jaučiu tai, ko iš tiesų nejaučiu.“

„Savanaudiška? Tiksliai pasakei. Gal jei jis pasirūpintų vaikais grįžęs namo ar bent retkarčiais pagamintų vakarienę, aš labiau juo domėčiausi. Po perkūnais, galėtų bent nupirkti pieno pakeliui namo. Neprašau kažin ko. Dabar kai pagalvoju, mes nesimylėjome pastarąsias tris savaites.“
„Aha. O mes paskutinį kartą mylėjomės prieš dvi savaites.“

Palaukit. Šios moterys ištekėjusios... jos gyvena su vyru... miega su juo vienoje lovoje. Jos gali mylėtis kiek tik nori! Bet nenori?! Aš kažko nesupratau. Tai tas pats, kas atsisakyti visiškai nekaloringo, bet tokio skanaus, kaip creme brulee deserto. (Bent taip aš įsivaizdavau. Tuo metu mano žinias apie romantiškus santykius sudarė kratinys iš „Anės iš Žaliųjų mansardų“ ir „Mulen Ružo“).

Kaip liūdna. Kaip švaistūniška. Kaip kvaila. Kai aš ištekėsiu, visada norėsiu mylėtis su savo vyru! Ir aš niekada nebūsiu pavargusi. Dieve mano, kaip absurdiška norėti, kad jis parneštų namo litrą pieno – lyg tai įrodytų jo meilę ir rūpestį! Lyg pagal nupirkto maisto kiekį būtų galima spręsti apie jausmus. Paskutiniam lako sluoksniui išdžiuvus ant nagų, prisiekiau sau, kad niekada nebūsiu tokia, kaip jos. Mano gyvenimas bus kitoks. Aš būsiu geresnė. Niekada nesijausiu per stora ar pernelyg pavargusi. Niekada.

Ir tada aš suaugau. Lytinis aktas, lytiniai santykiai, mylėjimasis, SEKSAS! – visa tai, ką įsivaizdavau būdama 16-os, ir dar su plakta grietinėle ant viršaus. O kai mes su Martynu susituokėme, mes tai darėme daug daug daug daug kartų. Tada mums gimė kūdikis, ir aš ėmiau jaustis tokia pavargusi, kad net geldavo kaulus. Ir kažkurį laiką jaučiausi stora. Net kai numečiau per nėštumą priaugtą svorį, viskas vis vien buvo kitaip. Kaip nuskinta gėlė, palikta saulės atokaitoje – vis dar graži, bet šiek tiek... pavytusi. Ėmiau tolti. Mes užmigdavome nepasikalbėję ir nepasibučiavę.

Ir štai vieną dieną, plaudama indus, suskaičiavau, kad praėjo aštuonios dienos nuo to laiko, kai mes paskutinį kartą lietėme vienas kitą. Aštuonios dienos mums – nemažas laiko tarpas. Bet labiausiai man kėlė nerimą tai, kad man to visai netrūko. Supratau, kad tai problema. Tad tą vakarą, kai sumigdėme kūdikį, pažvelgiau į Martyną TUO savo žvilgsniu. Taip, buvau pavargusi ir visiškai nesijaučiau seksuali. Bet bešluostydama indus, supratau, kad šešiolikmetė Julija tikriausiai suvokė sekso esmę, o sulaukusi dvidešimt su trupučiu, tai pamiršo. Ir galbūt – galbūt vertėjo tai prisiminti.

Taigi, be tolesnių postringavimų, pateiksiu penkias priežastis, kodėl reikia kas naktį mylėtis su savo vyru:

1. Tapusios motinomis – atlikusios pagrindinį moters uždavinį – mes dažnai jaučiamės netekusios moteriškumo. Juk vaikštome apspjaudytos ir tenkiname visus kitos žmogiškos būtybės poreikius – nenuostabu, kad galime jaustis belytės. Dažniausiai dienomis aš žaidžiu su lėlėmis, valausi kūdikių maistą nuo drabužių, keičiu sauskelnes, valausi snarglius nuo drabužių, vaikštau parke su vežimėliu ir valausi kažkokią lipnią masę nuo drabužių. 

O juk bučinys su vyru, kurį myliu, grąžina jėgas. Būna akimirkų, kai savo vyro glėbyje prisimenu, kas aš esu, nė nesuvokusi, kad buvau tai pamiršusi. Taip, esu virėja, valytoja, auklė ir drabužių skalbėja. Bet esu ne tik tai, ne tik tie visi vaidmenys, bet esu dar ir žavinga. Esu moteris! Ir po šimts pypkių, turiu potencialo šioje srityje, esu taip pat ir velniškai įgudusi bučiuotoja. Kaip nuostabu atrasti save per kito prisilietimą.

2. Jei nori, kad vyras elgtųsi kaip vyras, pati elkis su juo kaip su vyru. Ir nereikia čia užvertinėti akių – tai nėra pasiūlymas grįžti į šeštą dešimtmetį (nors, dievaži, epocha, kai dar neegzistavo džinsai pažemintu juosmeniu, turėjo būti nebloga). Kad moteris jaustųsi mylima, reikia atitikti nemažai kriterijų. Su vyrais daug paprasčiau. Jie turi būti pamaitinti, jaustis vertinami ir gauti sekso. Tik tiek. Tikrai. Tad retkarčiais pagamink ar užsakyk vakarienę. Kas vakarą jam grįžus iš darbo apkabink ir su šypsena padėkok už ilgas valandas, praleistas darbe (O dar geriau, šypsodamasi perduok jam vaikus ir pati išeik ilgai ir tokiai reikalingai pertraukai). Ir dėl Dievo meilės, leisk vargšeliui pamatyti tave nuogą. Neįtikėtina, ką geras vyras pasiryžęs padaryti dėl geros moters, jei jis pasijus jos mylimas. Po kelių savaičių kasdienių vakarienių ir sekso, tu imsi stebėtis, kaip tau anksčiau neatėjo į galvą kasnakt su juo mylėtis. Ši nedidelė investicija atsiperka gana greit.

3. Kasdien turit pabūti tik dviese. Atsimeni tą vyrą, kurį pamačius tavo širdis imdavo stipriau plakti, o rankos prakaituodavo? Tą, kurio skambučio taip laukdavai, ir jis paskambindavo! Kuris tave įaudrindavo ir pakylėdavo iki žvaigždžių, ir tu galvodavai, kad niekada nenusileisi? Jis vis dar čia. Nepaisant visų tų metų, rūpesčių ir mokesčių, tas besišypsantis vyras vis dar įsimylėjęs savo besišypsančią moterį, ji jam reikalinga. Kas vakarą, kai vaikai užmiega, atsiranda proga atrasti jį iš naujo. Proga priminti sau, kad gyveni su juo nuotykių kupiną savo svajonių gyvenimą ir Dieve mano, nėra nieko, kas būtų ne judviejų jėgoms!

4. Seksas sumažina stresą. Nemanau, kad šis punktas reikalauja išsamaus paaiškinimo. Kiekvienos mamos gyvenimas pilnas streso. Yra dvi išeitys: A) vakare šokti į mašiną ir važinėti gatvėmis, trankant žmonių pašto dėžutes, arba B) gerokai pašėlti su tuo vaikinu, už kurio tada ištekėjai. Aš renkuosi B variantą (sprendžiant pagal tai, kad mano kaimynų pašto dėžutės sveikos, planas B pakankamai veiksmingas).

5. Tai velniškai malonu. Rimtai. Kodėl mes taip dažnai linkusios atsisakyti gerų dalykų gyvenime? Mes kruopščiai tikriname vaikų namų darbus, šokame zumbą viešoje vietoje, ir leidžiame, kad mums pešiotų kūno plaukelius PO VIENĄ. Bet tik pasakyk moteriai, kad kasnakt mylėtųsi su savo vyru, ji žiūri į tave kaip į beprotę. Orgazmas? Kiekvieną naktį? Kas aš – nimfomanė supermoteris?
Kur logika?

Ar mes tikrai pernelyg užimtos indų plovimu, kad negalime užsiimti tuo, kas įkvėpė genijus (tą šelmį Šekspyrą) ir pakeitė istoriją (juks gražioji Trojos Elena turėjo būti be proto seksuali?)? 

Mielosios, ar jums kada kilo mintis, kad mes turėtume mylėtis, nes TO NUSIPELNĖME?

Taigi, šįvakar sumigdyk vaikus. Palik indus kriauklėje, o grindis nešluotas. Darbai palauks. Akimirką susikaupk ir prisimink, kad esi tokia moteris, kokia tikėjaisi tapti, o tada nueik pas tą vyrą ir primink jam, kad jis yra tas vyras, kokiu, tu žinojai, jis gali tapti.