Socialiniame tinkle puslapį „Žalia mėta“ turinti skaitytoja rekomenduoja išsikepti moliūgų apkepą.

„Pavadinau jį lazanija su moliūgu, jautiena ir daržovėmis. Nors nėra čia nei bešamelio padažo, nei maltos mėsytės, reikalingos klasikiniam šio patiekalo variantui“, – išduoda ji.

Taigi, šiam moliūgų apkepui paruošti reikalingi: lazanijos lakštai, moliūgas, svogūnas, paprika, saliero stiebai su lapais, virta jautiena, grietinėlė, fermentinis sūris, kietasis sūris, tikka pasta, naminis pomidorų padažas, druska, aliejus, džiovintos žolelės.

„Svogūną, papriką, salierus patroškinau grietinėlės ir tikka pastos padaže, sudėjau pjaustytą jautieną, subėriau prieskonius. Grietinėlės nepagailėkite, ji padės lazanijos lakštams suminkštėti. Moliūgą ir fermentinį sūrį stambiai sutarkavau. Į kepimo indą įpyliau šaukštą aliejaus ir tiek pat pomidorų padažo. Šia mase ištepiau visą indo dugną. Tuomet klojau lazanijos lakštus, troškintų daržovių sluoksnį, moliūgo sluoksnį, pabarsčiau tarkuoto sūrio. Antras sluoksnis toks pats. Viršutinis sluoksnis - lazanijos lakštas, troškintos daržovės, pora šaukštų naminio pomidorų padažo, fermentinis ir kietasis sūriai. Kepiau uždengusi, apie valandą, 190-200°C temperatūroje“, – savo gardaus lazanijos su moliūgais patiekalo paruošimo būdą papasakojo Živilė.