Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kartais pakanka kelių brūkštelėjimų akių pieštuku ar lūpų blizgiu, kad moters veidas akimirksniu atjaunėtų ir atrodytų sveikesnis. Atskleiskite savo privalumus, užmaskuokite trūkumus ir nuo savo veido nubraukite 10 metų bagažą. 

Tinkamas makiažo pagrindas

Dažniausia klaida: naudojate per tamsų arba per šviesų, odą sausinantį makiažo pagrindą.

Todėl rinkitės vienu tonu tamsesnį makiažo atspalvį nei jūsų natūrali odos spalva. Jaunystėje merginos nori paslėpti odos blizgesį, todėl joms skirti makiažo pagrindai sausina odą. Vyresniame amžiuje šiek tiek blizganti oda atrodo jaunesnė. Ji atspindi šviesą ir paslepia raukšleles. Todėl tas makiažo pagrindas, kurį naudojote būdama dvidešimties, nebetinka sulaukus keturiasdešimties.

Nuotr. Shutterstock

Meskite lauk metalo atspalvio ir labai tamsius akių šešėlius

Tokios spalvos itin išryškina raukšleles ir kitus odos nelygumus. Taip pat atrodo labai nesolidžiai, tad geriau rinktis ramesnius tonus, žemės atspalvius, kreminius ar šiltų spalvų akių šešėlius. Jei jaunystėje švytinčios spalvos suteikia seksualumo ir išryškina akis, vėliau tik atrodo juokingai.

Nuotr. Shutterstock

Šviesūs ir švelnūs lūpų dažų atspalviai

Dažniausia klaida: renkatės per tamsų lūpų dažų atspalvį. Tamsūs lūpų dažų atspalviai vizualiai plonina lūpas, todėl geriausiai rinktis šviesius ir blizgius lūpdažius. Be to, tamsūs tonai išryškina raukšleles esančias aplink lūpas.

Nuotr. Shutterstock

Akių kontūras

Dažniausia klaida: tamsūs akies kontūrą, apvedate aplink visą akies liniją. Tamsus akies kontūras gali sumažinti jūsų akis ir pridėti jums papildomų metų. Todėl, jei norite, kad tamsus akių kontūras jūsų nesendintų, apveskite juo tik viršutinę voko dalį. Akių kampučius pašviesinkite blizgiais akių šešėliais arba akių pieštuku.

Nuotr. Shuttertock

Švelnūs skaistalai

Dažniausia klaida: naudojate per ryškius skaistalus. Vyresnio amžiaus moterys dažnai padaugina ryškių rausvų skaistalų, tikėdamosis, kad šie suteiks joms jaunatviško rausvumo. Verčiau rinkitės švelnius ir šiltus atspalvius. Išbandykite ne tik rausvą, bet ir persiko spalvą.

Nuotr. Fotolia

Skysta maskuojamoji priemonė

Dažniausia klaida: naudojate tirštą matinę maskuojamają priemonę. Atsisakykite matinių pieštukų ir kitų tirštų ar kietų maskuojamųjų priemonių. Jos tik apsunkina odą. Rinkitės skystas, blizgias maskuojamąsias priemones ir naudokite jų nedaug: stenkitės pagražinti tamsius paakius, o ne visiškai paslėpti. Blizgios maskuojamosios priemonės atspindi šviesą ir taip geriau paslepia visus odos trūkumus.

Nuotr. Shutterstock