O kas geriausias moterų grožio draugas? Taip, miegas ir poilsis taip pat labai svarbus. Tačiau atskleisti grožį ir pabrėžti tai, ką turime geriausio, mums padeda makiažas. Tinkamai parinktos spalvos, tinkami akcentai, tinkamos priemonės – ir iš koto išversime bet kurį vyrą.

Kaip pasidaryti 2 šventinius makiažus, pasakoja „Mary Kay“ visažistė Jelena Liaudinienė.

Makiažas šventiškam vakarui su draugėmis

Jei ruošiatės vakarą praleisti draugių apsuptyje, nereiškia, kad pakaks brūkštelt blakstienas tušu, o lūpas – bespalviu blizgiu. „Moters dieną tiesiog privalu paryškinti savo moteriškumą. Vakarui su draugėmis rekomenduoju akcentuoti akis. Rinkitės intensyvias, kelias tarpusavyje derančias spalvas. Tikrai neliksite nepastebėtos“, – pataria J. Liaudinienė.

Kaip pasidaryti įspūdingą makiažą kovo 8-osios moteriškai šventei?

1) Padenkite veidą jūsų odos atspalvį atitinkančiu CC kremu su SPF filtru. CC kremas užmaskuos pigmentines dėmes, sumažins veido paraudimą, suteiks odai spindesio ir gaivumo. O kad oda gaivumą išlaikytų visą vakarą ir nepradėtų blizgėti, padenkite ja lengvu permatomos birios pudros sluoksniu.

2) Įspūdingą žvilgsnį pradėkite kurti nuo blakstienų šaknelių. Rinkitės tamsiausią paletės spalvą, pvz., baklažaninę iš „Mary Kay“ vokų šešėlių paletės. Kildamos voku aukštyn, pereikite prie rudai raudonos Marsala spalvos (šį sezoną – viena madingiausių), tuomet ją keiskite alyviniu atspalviu. Judančią voko dalį užbaikite elektrinės mėlynos atspalviu.

3) Blakstienas paryškinkite keliais sluoksniais blakstienų tušo. O skruostus akcentuokite lengvu persikiniu atspalviu.

4) Šiuo makiažu pabrėžiame akis, tad lūpoms J. Liaudinienė pataria rinktis šviesius ir natūralius atspalvius. Kad lūpų blizgis neišbėgtų už lūpų kontūrų ir liktų savo vietoje, pirmiausia lūpas apveskite bespalviu lūpų kontūro pieštuku. Natūralų žvilgesį lūpoms suteiksite šviesiai rausvu ar žvilgančiu persikų atspalvio blizgiu.

5) Jeigu šventinis vakaras su draugėmis nusimato ilgas, makiažą galite sutvirtinti specialiu makiažo fiksatoriumi. Jis užtikrins, kad graži ir gaivi išliktumėte visą vakarą.

"Mary kay" makiažo priemonės, gamintojo nuotr.

Makiažas vakarienei su mylimuoju

Jeigu Moters dienos proga jūsų antroji pusė kviečia praleisti romantišką vakarą žvakių šviesoje, be abejo, norėsite atrodyti stulbinančiai ir moteriškai. „Vakarienei su mylimu vyru rekomenduoju rinktis kiek kitokį makiažą – akcentuoti ne akis, o lūpas. Sodrios tarsi prisirpusios vyšnios lūpos tikrai prikaustys jūsų mylimojo žvilgsnį. Atrodysite moteriškai ir viliojančiai“, – sako visažistė.

1) Veidą padenkite lengvu CC kremo sluoksniu. Jeigu reikia, trūkumus užmaskuokite šviesinamuoju veido flomasteriu. Veido spalva turėtų būti gaivi ir natūrali, todėl rinkitės artimiausius jūsų odai atspalvius.

2) Nors šiuo makiažu pabrėšime lūpas, akys taip pat turi atrodyti nepriekaištingai. Antakius paryškinkite antakių kontūro pieštuku. Akių vokus padenkite vokų šešėlių pagrindu, kuris neleis šešėliams subėgti į voko klostes ar raukšleles. Judančią voko dalį padenkite mineraliniais rausvo atspalvio vokų šešėliais. Išorinius akių kampučius paryškinkite tamsesniu atspalviu.

3) Kad blakstienos būtų itin storos ir ilgos, pirmiausia padenkite jas blakstienų tušo pagrindu. Bespalvis pagrindas pabrėš natūralų blakstienų grožį, o tušas juodas tušas jas tobulai pailgins ir pastorins. Žvilgsnis įgaus viliojančio paslaptingumo.

4) Lengvais judesiais skaistalais paryškinkite skruostikaulius. Rinkitės kiek šaltesnį mineralinių skaistalų atspalvį.
5) Dabar lūpoms suteikite sodrią prigesintos vyšnios spalvą, nuo kurios jūsų antroji pusė neatitrauks akių. Kaip išgauti tokią spalvą? Pirmiausia lūpas apveskite rusvu lūpų kontūro pieštuko ir jį lengvai išsklaidykite ant lūpų. Spalvą užbaikite burgundiško vyno atspalvio lūpų blizgiu. Susimaišę atspalviai sukurs sodrią ir viliojančią prigesintos vyšnios spalvą. Kas atsispirs tokioms lūpoms?!

5) Makiažą užbaikite fiksatoriumi, visą vakarą nereikės rūpintis, ar vis dar atrodote tobulai. Savo žavesiu ir moterišku grožiu tiesiog pakerėsite savo antrąją pusę.

"Mary kay" makiažo priemonės, gamintojo nuotr.