Žvilgantys, stiprūs ir sveiki plaukai - daugelio moterų svajonė. Bet ar vien tik svajojimas gali padėti jiems augti? Žinoma, kad ne. Reikia skirti šiek tiek laiko bei dėmesio, ir jūsų plaukai suvešės.

Siūlome išbandyti kelias plaukų kaukes, kurioms reikalingų produktų rasite kiekvienuose namuose. Juk savaitgalis - ar ne dabar geriausias metas palepinti save grožio procedūromis?

Maitinančios kaukės 

1. Sumaišykite 1 šaukštelį medaus, 1 šaukštelį citrinos sulčių, 1 skiltelę susmulkinto česnako, 1 šaukštelį alijošiaus sulčių. Kaukę tepkite ant drėgnų plaukų, apsukite rankšluosčiu ir palaikykite 30-40 minučių. Po to nuplaukite šiltu vandeniu.

2. Verdančiu vandeniu užpilkite 1 šaukštą ramunėlių, 1 šaukštą liepos žiedų, 1 šaukštą dilgėlių. Palaikykite 30 minučių, ir po to nusunkite. Įberkite juodos duonos džiuvėsių ir palaukite, kol jie išbrinks, kad susidarytų tyrelė. Tepkite masę ant drėgnų plaukų, užsidėkite plastiko maišelį ir apsukite galvą rankšluosčiu. Palaikykite maždaug 1 valandą, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

3. Paimkite 2 šaukštelius ramunėlių žiedų, užpilkite juos 50 ml verdančio vandens ir palaikykite 3-4 valandas. Nukoškite. Išplakite kiaušinio baltymą, kad susidarytų putos, sumaišykite jį su ramunėlių arbata. Mišinį įtrinkite į plaukus ir galvos odą. Palikite, kol visiškai išdžius, o po to išplaukite šiltu vandeniu su šampūnu.

4. Sutrinkite 1 prinokusį bananą šakute ir įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Drėgnus plaukus nuo šaknų iki pat galiukų sutepkite mišiniu, pamasažuokite galvos odą. Apvyniokite galvą plėvele ir palikite 30 minučių. Išskalaukite plaukus šiltu vandeniu, o tada ištrinkite juos šampūnu ir kondicionieriumi.

5. Ji tinka bet kokiam plaukų tipui, nes aprūpina juos vitaminu С. Nulupkite didelį kivį ir sutrinkite jį šakute. Įpilkite 4 šaukštus rūgpienio ir sumaišykite. Užtepkite kaukę ant plaukų šaknų ir apsukite galvą rankšluosčiu. Po 15 minučių kaukę galima nuplauti.