Katažina ir toliau sėkmingai tęsia filmavimus LRT laidoje „Misija: Vilnija“. Pasirodo TV pristatymuose, dalyvauja pokalbių laidose.

Visada vairuoja pati

Kai kurios kūdikio besilaukiančios moterys nėštumo metu nepasitiki savimi, dvejoja, ar sėsti prie vairo. Todėl reikalus tvarko su taksi, paprašo pavėžėti vyro ar draugės. Nes gyvenant didmiestyje be transporto priemonės išsiversti praktiškai neįmanoma.

Kai prireikia, atsisėdu ir važiuoju. Net nepagalvoju, kad gal galėtų būti kitaip. Tik kuo toliau, tuo sudėtingiau, nes vis augu ir apvalėju, vietos mažiau prie vairo.

K. Zvonkuvienė yra viena iš tų nėštukių, kurios vairuoja pačios. „Vairuoju aš ir dabar. Kai prireikia, atsisėdu ir važiuoju. Net nepagalvoju, kad gal galėtų būti kitaip. Tik kuo toliau, tuo sudėtingiau, nes vis augu ir apvalėju, vietos mažiau prie vairo“, - pasakojo Katažina.

Kadangi atlikėja šiuo metu nekoncertuoja, mašina jai reikalinga tik trumpiems atstumams važinėjant po miestą.
Katažina Zvonkuvienė

Jaučia malonumą

„Aš labai mėgstu vairuoti. Automobiliai yra mano ilgametė aistra, aš atsipalaiduoju vairuodama. Man netgi patinka juos prižiūrėti. Kartais juokiuosi, kad esu kaip vyras, pati pasirūpinu savo automobiliu. Man nereikia, kad kažkas už mane skambintų į autoservisą“, - sako ji.

K. Zvonkuvienė neabejoja, kad vienoms besilaukiančioms moterims vairavimas galbūt sukelia nepatogumų, joms priimtiniau vaikščioti pėstute, kitoms patogiau vairuoti. Tačiau nėštumo metu nereikėtų visko atsisakyti ir sėdėti užsidarius namuose.
Katažina Zvonkuvienė

„Viskas turi būti proto ribose. Nesakau, kad normalu devintą mėnesį, su didžiuliu pilvu, svilinant 30 laipsnių šalčiui, kažkur užpustytai kaime gremžti automobilio langus. Visada linkusi įvertinti situaciją, jei galiu susitvarkyti, taip ir padarau. Jei matau, kad nepavyks, prašau vyro pagalbos. Tačiau nehiperbolizuoju situacijos ir neatsisakau įprasto gyvenimo ritmo“, - pabrėžia lapkričio pabaigoje kūdikio susilauksianti K. Zvonkuvienė.

Pasikeitę įpročiai

Kūdikio besilaukianti atlikėja daro ir daugiau dalykų, kurių neretai kitos nėštukės vengia. Katažina neslepia, kad dabar ji leidžia sau valgyti tai, ko anksčiau atsisakydavo.

Leidžiu sau, o tiksliau vaikui, paragauti visko. Noriu, kad jis gautų tiek angliavandenių, tiek baltymų, tiek picos su kola.
„Leidžiu sau, o tiksliau vaikui, paragauti visko. Noriu, kad jis gautų tiek angliavandenių, tiek baltymų, tiek, atsiprašau, nesąmonių, kaip pica su kola. Kartais ir to užsinori. Kai atsisėdu prie stalo, atrodo, kad suvalgysiu pusę arklio, – juokiasi garsi moteris. – Manau, kad tai normalu, toks dabar laikotarpis. Žinoma, jei matyčiau, kad tai turi įtakos mano išvaizdai, stengčiausi mažinti kiekius“.
Katažina Zvonkuvienė

Dėl priaugto svorio Katažina nesuka galvos. Nėštukėms tai normalu. O ir draugės ramina, kad su tokia energija atlikėjai po gimdymo pavyks per savaitę atsikratyti bet kokio nereikalingo gramo.

Nėštukių apsuptyje

Malonus sutapimas, kad K. Zvonkuvienę šiuo metu supa draugės ir bičiulės, kurios taip pat laukiasi arba sūpuoja ką tik pasaulį išvydusius kūdikius. Todėl ir įvairios socialinės grupės, skirtos būsimoms mamoms, jai nebūtinos.

„Viena mano draugė patarė labai nesižavėti forumais, ten reikia informaciją labai atrinkti. Todėl nesėdžiu internete valandomis. Žinoma, domiuosi, kas man aktualu, skaitau knygas. Bet jokių bendruomenių man nereikia, viską, kas įdomiausia ir aktualiausia, aptariu su savo nėštukėmis ar ką tik pagimdžiusiomis artimiausiomis draugėmis. Jos man yra geriausias pavyzdys“, – džiaugiasi Katažina.
Katažina Zvonkuvienė