Persikai ir apelsinai. Pavasarį dizaineriai siūlo pasirinkti romantikės arba drąsios moters įvaizdį. Švelnioms asmenybėms tiks persikų, lašišų bei rožių atspalviai. Karjeristėms arba mėgstančioms išsiskirti iš minios – apelsininė ir ugninga raudona.

"Vivienne Tam", "Oscar de la Renta", "Monique Lhullier". AFP/Scanpix, AOP nuotr.

'Lanvin", "Tommy Hilfiger", "Monique Lhullier". AFP, Sipa Press/Scanpix nuotr.

Jaukios rusvos. Šios spalvos žiemą ir pavasariop apgobs šiluma. Artėjant pavasariui įsigykite jaukų rausvą, rusvą ar smėlinį drabužį, pavyzdžiui, megztinį, šaliką arba paltą.

"Monique Lhullier", "Burberry", "Diane von Furstenberg". Reuters, SIPA, Sipa Press/Scanpix nuotr.

Pilka. Pilki atspalviai buvo itin madingi šaltuoju metu, jie nesitrauks ir pavasarį. Jau kurį laiką dizaineriai teigia, kad pilka spalva anaiptol nėra nuobodi. Tačiau kitam sezonui siūloma ne žalsva pilkuma (tokia buvo madingi rudenį), o turinti rusvų ir melsvų pustonių.

"Saint Laurent", "Michael Kors", "Chanel". Reuters, AFP/Scanpix nuotr.

Rausva ir violetinė. Pastelinė rausva ar sodri rožinė ateinantį sezoną bus viena madingiausių. Tai jausmingos, moteriškumu alsuojančios spalvos, kurios, deja, neretai siejamos su pigiu įvaizdžiu. Vis dėlto šįmet nereikėtų pasiduoti stereotipams, rausva ir violetinė bus stiprių ir savimi pasitikinčių moterų simbolis.

"Lanvin", 'Monique Lhullier", "Victoria Beckham". AOP, AFP/Scanpix nuotr.

Jūra. Nenuostabu, kad pavasarį ir vasarą atgimsta mėlynų atspalvių tendencija. Juk vasara – tai atostogos, jūra, neaprėpiami vandenynai ir giedra dangaus žydrynė. Pavasarį populiariausia bus ultramarino ir vaiski mėlyna.

"Tommy Hilfiger", "Diane von Furstenberg", "Paul Smith". AFP, SIPA/Scanpix nuotr.

"Fendi", "Diane von Furstenberg", "Ralph Lauren". SIPA/Scanpix nuotr.

Žalia. Jei rudenį ir žiemą mados žurnalai mirgėjo smaragdais, pavasarį jie sužaliuos gaivia salotine ir jaukiais samanų atspalviais. Madinga ir pastelinė žalia ar prieš porą sezonų išpopuliarėjusi mėtų.

"Lanvin", "Ralph Lauren", "Vivienne Tam". AFP, SIPA, Sipa Press/Scanpix nuotr.