Mokslininkai iš Didžiosios Britanijos pareiškė, jog pigi arbata pakeliuose daro neigiamą poveikį dantims ir kaulams. Deja, tokio nekokybiško šlamšto parduodama iki soties.

Tyrėjai teigia, jog tokioje arbatoje gausu fluorido junginių. Todėl tie žmonės, kurie priprato gerti po 4 ar daugiau puodelių per dieną pigios „pakelinės" arbatos, iškart patenka į rizikos grupę. Organizmas nepajėgia susidoroti su tokiomis dozėmis fluorido, kuris itin žaloja kaulų audinius ir dantis.

Kad nustatytų arbatoje esantį fluorido kiekį, specialistai panaudojo tam tikrus elektrodus. Bandymams buvo paimti 38 įvairių gamintojų arbatų pakeliai. Jie buvo užplikyti ir palikti 2 minutėms.

Suaugusiems rekomenduojama fluorido dozė yra 3,57 mg per parą. Pigiose arbatose šios medžiagos leistinas lygis viršijamas net 75-120 procentų! Litre pigios arbatos buvo rasta net 6 mg fluoro! Pati didžiausia jo koncentracija yra senuose arbatos lapuose, iš kurių ir gaminama pigi arbata. Jauni arbatmedžių lapeliai laikomi kokybiška medžiaga, todėl arbatos iš jų yra brangesnės.

Tai štai, mielosios, sakoma, jog šykštus moka du kartus. Gerbkite savo kūną, kuris nešioja žavias mintis. Neleiskite šlykštynėms gadinti nuotaikos, kaulų ir dantų.

Šypsokimės plačiau. Pažvelkit į veidrodį dabar ir pasakykit: marlelaaaaaaadas :) O pigius arbatos pakelius nusiųskite į šiukšlių dėžę.