Eksperimentais specialistai įrodė, kad teigiamą sekso poveikį žmogus pajunta tik 31-ą minutę. Kodėl būtent po tiek laiko?

Visuose mūsų organizmo audiniuose ir organuose esant ramybės būsenai vyksta vadinamoji laisvųjų radikalų sintezė. Jie yra nedidelės baltymų atraižos ir geba sunaikinti deguonies molekulę. Ypač pavojingi radikalai tampa didesnio fizinio ar psichinio krūvio metu. Naudodamiesi proga jie kaupiasi organizme ir naikina deguonį ląstelėse, taip pat paskatina visą pluoštą cheminių reakcijų, kenkiančių organizmui. Rezultatas – įvairiausios ligos, pradedant skrandžio opa, baigiant impotencija ir ląstelių senėjimu.

Vienas iš galimų problemos sprendimo būdų – seksas. Jis, kaip paaiškėjo, gali neutralizuoti laisvuosius radikalus, tik seksas turi būti ilgas. Tik tada kraujyje atsiranda hormonų, saugančių deguonį.

Pažymėtina, kad hormonai ima kauptis organizme nuo pirmų seksualinės sueities akimirkų. Dėl šios priežasties net įžangines glamones galima laikyti kovos su laisvaisiais radikalais pradžia. Tačiau lemiamas smūgis jiems suduodamas tik 30–40-ą meilės žaidimų minutę.