Kaip viename interviu prisipažino pati aktorė, būtent dėl serialo „Vergė Izaura“ daug šalių gyventojų sužinojo apie Braziliją...

Tiesa, apie kukliąją ir darbščiąją vergę gerbėjai galbūt buvo susidarę klaidingą nuomonę. Nes realiame gyvenime aktorė buvo visiškai kitokia. Ji po serialo filmavimo nepabūgo nuoga nusifotografuoti erotinio žurnalo viršeliui, nusifilmuoti keliuose tik suaugusiesiems skirtuose filmuose ir suvilioti savo simpatiją - „Rolling Stones“ lyderį Micką Jaggerį.

Po svaiginančios šlovės, kuri užklupo L. Santos suvaidinus vergę Izaurą, aktorė sukūrė keletą neįsimintinų vaidmenų kituose serialuose. Tačiau didžiausią karjeros šuolį ji padarė pradėjusi režisuoti.

Brazilė sukūrė keletą dokumentinių filmų apie Kiniją ir Tolimuosius Rytus.

Lucelia sėkmingai ištekėjusi už muzikanto ir simfoninio orkestro dirigento, su kuriuo susilaukė sūnaus Pedro.

„Jei mano darbas yra mano meilužis, tai sūnus yra mano geriausias draugas. Labai džiaugiuosi, kad jis pasirinko būti aktoriumi ir sukūrė daug nuostabių vaidmenų“, - sakė ji.

Tuo metu, kai nesifilmuoja, L. Santos mėgsta keliauti arba ilsėtis savo įspūdingame dvare, prestižiniame Rio de Žaneiro kvartale. Jos namus prižiūri kelios dešimtys samdinių.

Šiais metais 59-erių sulauksianti aktorė viename interviu apgailestavo, kad ji jau seniai nebėra ta kukli ir paprasta mergaitė, kokia buvo karjeros pradžioje.

„Deja, aš jau nesu ta maža mergaitė, kuri kadaise atvyko į televizijos studijos atranką dėl engiamos vergės vaidmens, - pasakojo Santos. - Aš vis dar esu aktorė. Bet buvęs naivumas išnyko kartu su jaunyste.“

Aktorė prisimena, kaip per pirmuosius penkerius metus po serialo pasirodymo, į aktorės namus plaukdavo gerbėjų laiškai iš viso pasaulio.

„Jie rašė man įvairiomis gimtosiomis kalbomis ir buvo įsitikinę, kad aš juos suprantu, - prisimena ji. - Devintajame dešimtmetyje mūsų kūrybinė komanda apkeliavo visą Europą, beveik visą Aziją. Visur buvome sutikti su didžiuliu entuziazmu. Amerikoje serialas „Vergė Izaura“ buvo pripažintas geriausiu TV serialu.“
Lucelia Santos

Visas pasaulis dėl šio filmo kraustėsi iš proto. Pavyzdžiui, Kuboje taksi vairuotojai atsisakydavo dirbti tuo metu, kai per TV buvo rodomos naujausios serijos. Brazilijoje buvo pakeistas pietų laikas, kad visi spėtų pamatyti Izauros gyvenimą. Lenkijoje kūrybinė grupė buvo priversta sustoti kiekvienoje provincijoje, kiekviename kaime. Nes visi juos norėjo pamatyti, įteikti gėlių ir dovanų. Liudininkų teigimu, netgi pats popiežius nebuvo taip sutiktas.

Vengrijoje aktorė buvo priversta pasirašinėti autografus 10 valandų. O Portugalijoje moteris, išvydusi savo mylimo herojaus Tobiaso mirtį, šovė į televizorių. Vėliau aktorei atsiuntė sąskaitą už naują televizorių.

Aktorė neslepia, kad jai išlikti jaunatviškai ir išlaikyti liaunas kūno linijas padeda joga ir krosas. Kiekvieną dieną ji nubėga apie 10 kilometrų.

„Bet kurią savaitės dieną, bet kokiu oru, bet kurioje pasaulio vietoje. Visada sportuoju. Anksčiau dirbau su asmeniniu treneriu, bet dabar, deja, tam visiškai neturiu laiko. Tad treniruojuosi viena“, - pasakojo L. Santos.

Brazilė jau dvidešimt metų yra vegetarė. „Mano asmeninis virėjas - tiesiog dievas. Aš jį vadinu šventuoju. Jis mūsų šeimą maitina nuo 1986 metų ir žino visų skonį ir pageidavimus. Deja, kai esu išvykusi, gana sunku maitintis sveikai“, - pasakoja aktorė.

Lucelia Santos gyvenimo akimirkos

Lucelia Santos gyvenimo akimirkos

Lucelia Santos gyvenimo akimirkos

Lucelia Santos gyvenimo akimirkos

Lucelia Santos gyvenimo akimirkos