Reikia:

650 g vištos krūtinėlės (jau be kaulo),
180 g varškės,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų,
0,5 šaukštelio vištienos prieskonių,
80 -100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto,
šviežių arba šaldytų petražolių ir krapų,
miltų, maltų džiūvėsėlių ir poros kiaušinių kotletų apvoliojimui,
aliejaus kepimui.

Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite sviestą, į jį įmaišykite smulkintus krapus ir petražoles, suformuokite ovalą ir padėkite į šaldytuvą sutvirtėti.

Vištos krūtinėlę sumalkite, sudėkite į dubenį, ten pat sukrėskite ir varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite visus prieskonius ir gerai išminkykite iki vientisos masės.

Drėgnomis rankomis imkite mėsos masės, delne paplojus dėkite po gabalėlį sviesto ir formuokite į cepelinų formą panašius kotletukus.

Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakite kiaušinius su 100 ml šalto vandens, kitame berkite kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvoliokite pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (galite pavolioti du kartus, taip plutelė gausis storesnė).

Į keptuvę įpilkite aliejaus (pilkite tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinkite. Kaitrą sumažinkite iki minimalios ir dėkite kelis kotletukus. Vis vartant iš visų pusių kepkite, kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Skanaus!!!