Šie ir dar daugiau įdomių faktų paaiškėjo, kai tarptautinis kelionių organizatorius palygino 500 keliautojų duomenis, t. y. jų zodiako ženklų ir krypčių, viešbučių pasirinkimus. Taip pat šia tema gyvai bendrauta su kelionių agentūrų atstovais.

Tad kaip Zodiako ženklas veikia mūsų atostogų, kelionių planus ir prioritetus?
Avinas

Tai gana užsispyręs, karštakošiškas ir ginčytis linkęs keliautojas. Jis ir kelionių agentūroje gali pateikti šūsnį argumentų, kodėl į Siciliją geriau važiuoti vasarį, o gegužė Alpėse – puikus laikas slidinėti. Savo ūmų būdą Avinas mėgsta „vėsinti“ šiltųjų kraštų paplūdimiuose, kur įsikrauna jį valdančios ugnies energijos.

Jautis

Šis itin stabilus zodiako ženklas viską užsisako iš anksto, o į kelionių agentūrą ateina nešinas dokumentais ir reikalinga pinigų suma. Pirmenybę teikia įprastoms ekskursijoms, tradicinėms Europos valstybėms, tačiau vertina komfortą – jei tik galės, Jautis rinksis patogų viešbutį su gera virtuve, bent jau ekonominės premium klasės lėktuvo bilietus ir individualų pervežimą iš oro uosto iki viešbučio. Šis keliautojas dažniausiai vėl ir vėl sugrįžta į tą pačią kelionių agentūrą. T. y. jei Jaučio ženklo atstovui kur nors kas nors patiko, jis „gero į gera neiškeis“, todėl gali metų metus vykti į tą pačią šalį, rinktis tą patį viešbutį, o pasukti jį nauja kelionių kryptimi gali nebent koks kelią perbėgęs Liūtas ar Dvynys. Jaučio ženklo atstovai ypatingai rūpinasi sveikata, saugumu, todėl noriai renkasi ne tik sveikatinimosi keliones, bet ir rimtesnį draudimą.

Dvyniai

Keičiantis vietai, Dvyniai nesikeičia. Lengvi – it „iš oro“, noriai bendraujantys. Kai nuotaika gera, tai mieliausi turistai pasaulyje. Ir visai kas kita jei Dvynio nuotaika – subjurus. Tuomet jis tampa itin priekabiu keliautoju, kuriam viskas ne tai ir ne taip. Kelionių agentūrai toli gražu ne visada pasiseka išpildyti tokio keliautojo „ne iš šio pasaulio“ reikalavimus. Ir sykiu Dvyniai ‒ labiausiai nenustygstantys vietoje. Jie noriai keliauja į bet kurią šalį, kurioje siūlomas įvairus poilsis ir kas minutę besikaičianti veikla, todėl aktyviai dalyvauja visose įmanomose ekskursijose.

Vėžys

Vėžio ženklo atstovai mėgsta urvelius, slapstytis ir sykiu pasivaikščioti. Išvertus į kelionių kalbą, tai reiškia patogų viešbutį, kuriame Vėžio niekas netrukdytų, galimybę kiekvieną vakarą išsiruošti į miestą ir pasivaikščioti bei įvairių ekskursijų pasirinkimą, pageidautina – prie vandens. Kruizas ar išnuomota jachta taip pat tiks. Visa tai – bent dviem savaitėms, mat Vėžiams patinka ilsėtis ilgai.

Liūtas

Liūto ženklas – nenuspėjamas, bet dosnus ir lengvas. Jam patinka įvairovė, todėl būdinga per vienas atostogas aplankyti kelias šalis. Galima drąsiai siūlyti Albaniją, Bosniją ir Hercegoviną, Slovėniją ir visas kitas tarp turistų mažiau populiarias šalis. Kuo ji neįprastesnė, tuo didesnė galimybė išsiskirti iš kitų keliautojų ir taip „sužibėti“, neva atsainiai prasitarus apie tai, kur atostogauta. Ir nors Liūtai lengvai išsiskiria su pinigais, planuodami keliones jie elgiasi nenuspėjamai. Gali skristi verslo klase ir apsistoti nakvynės namuose arba rinksis karališkuosius apartamentus, bet pasirinks grupinio pervežimo transportą ir t. t.

Mergelės ženklo atstovai – pragmatiški keliautojai. Grybų sūdymas vonioje ir makaronų virimas virdulyje vakarienei ‒ tai Mergelėms būdingos kelioninės avantiūros. Viešbučio kambarys turi būti funkcionalus: su rankšluosčių džiovintuvu, taurėmis vynui, kavos virimo aparatu ir virduliu. Be galo ir krašto abejos kelionės krypties, viešbučio ir visų kitų kelionės sudedamųjų pasirinkimu. Galų gale išsirinks, bet pagal pačius pragmatiškiausius kriterijus: ilgesnį vizos išdavimo laikotarpį, mažesnį biudžetą, santūresnes išlaidas vakarienei ir transportui. Apie saulę, jūrą ir saugumą kartais užmiršta, tad reikia priminti. Tarp kitko, būtent Mergelės ženklo atstovams įdomios įvairios ekskursijos iš serijos „Kaip viskas veikia“. Pirmenybę jos teikia tradicinio ir aiškaus gyvenimo būdo šalims, kur viskas – pagal tvarkaraštį. Bet kokios ypatingos nenumatytos aplinkybės Mergeles labai suerzina.

Svarstyklės

Svarstyklių ženklo atstovai kelionės krypties neišsirenka ilgai, o jų svarstyklių lėkštelės nusvyra į visiškai priešingas puses. Norėjo į Graikiją prie Egėjo jūros, bet galų gale užsisakė kelionę į Latviją ir dar lapkričio mėnesį. Labiau vertina didelio ploto kambarius ir aplinką nei atskiras personalo „maivymosi“ apraiškas: kasdienį rankšluosčių keitimą, viešbučio kambario valymą du kartus per dieną ar dovanojamus vaisius.

Skorpionas

Dažniausiai – uždaras. Ilgai spendžia kokią kryptį pasirinkti. Būtinai užsinorės to, kas įprastoje kelionės programoje nenumatyta, tačiau tuo pačiu, būdamas ypatingai racionalus, mokėti už papildomą dėmesį ir asmenines paslaugas jis nepasiruošę, o dėl lengvatų, nuolaidų ir kitų bonusų derėsis išradingiau nei prekeivis Maroko turguje. Galiausiai pasirinks skurdžiausią maršrutą, po to persigalvos, po to vėl apsispręs pasirinkti pirmą variantą ir visa tai tęsis iki pat įlipimo į lėktuvą. Skorpioną traukia pamatyti nuošalias vietas su mistikos dvelksmu ir išnykusių civilizacijų pėdsakais.

Šaulys – malonus ir lengvai bendraujantis. Jam nesvarbu – kur, svarbu – su kuo ir kuo kompanija didesnė, tuo Šauliui geriau. Ir 45 metus turinčiam ženklo atstovui galima siūlyti jaunimui skirtus viešbučius. Kur keliauti apsisprendžia greitai, ypač – jeigu paminėsite, kad su galimybėmis pasilinksminti ten – tvarka. Vis dėlto „Tez Tour“ apklaustų kelionių agentūrų darbuotojai atkreipė dėmesį, jog Šauliams iš karto siūlyti Ibisos neverta. Apibrėžimas „vakarėlis“ ar „linksmybės“ šio ženklo atstovams dažniausiai reiškia kiek kitokias pramogas. Kai kuriems idealiai tiks Čekijos ir Airijos aludės, kitiems prie širdies bus Amsterdamas, o tretiems ‒ Dominikos klubai su bačata ir regetonu. Užduotis kelionių agentui ‒ tai išsiaiškinti ir nukreipti Šaulį „dūzgintis“ jam tinkama kryptimi.

Užsispyręs klientas. Panašus į Aviną, tik nemėgsta ginčytis. Savo nuomonės laikysis iki galo. Ir neleis nukrypti nuo užduotos kelionės krypties. Jam reikia didelių žemės plotų, todėl salos – nelabai prie širdies. Konservatyvus ir ilsėdamasis skaičiuoja kiekvieną centą. Patinka ilgai trunkantis poilsis ir intensyvios ekskursijų programos derinimas su tysojimu paplūdimyje.

Vandenis

Svarbu ne kur gyventi ir skristi, bet – kuo. Jis paklaus 588 klausimų apie orlaivio tipą, maitinimą skrydžio metu, prisimins aviacinės bendrovės direktorių ir visus pelnytus apdovanojimus. „Užkalbėjęs dantis“ klausimais apie aviaciją, išsiblaškęs išklausys viešbučių pasiūlymų. Išsirinks intuityviai, greičiausiai – nepataikys, nes nepateiks visos informacijos (pvz., trijų asmenų šeima atsidurs 28 kv. m viešbučio kambaryje be galimybės pastatyti vaikišką lovelę ir toli nuo paplūdimio), tuomet piktinsis ir viskuo kaltins kelionių agentūros darbuotoją.

Žuvys

Žuvims – poilsis paplūdimyje ir taškas. Pirmas klausimas ‒ apie atstumą iki pakrantės. Visa kita nesvarbu. Kaip kiekvienas dvilypis zodiako ženklas, ilgai negali apsispręsti, kurią kryptį pasirinkti. Tiesa, užtenka ištarti: „čia paplūdimys geresnis“ ir viskas išsisprendžia akimirksniu.