Žinoma, tuo atveju, jei jūs pati sau esate stilistė ir mokate objektyviai pažvelgti į save iš šalies, tai visai realu, kad jums pasiseks. Tačiau prisipažinkime: mažai kam pavyksta nešališkai įvertinti savo išvaizdą. 

Išvaizdos unikalumas - plaukų spalva ir tipas, akių atspalvis, veido forma, figūra - daro mus visas labai skirtingas. Be to, tokia pat šukuosena aukštai ir lieknai moteriai atrodys kitaip, nei žemutei ir apvalutei. Jei kirpimas ir šukuosena parinkti teisingai, galima ne tik pabrėžti išvaizdos privalumus ir paslėpti jos trūkumus, tačiau ir jauniau atrodyti.

Kaip pasirinkti šukuoseną?

Jei jūsų veidas apvalus, tai šukuosena jį šiek tiek pailginti. Pats paprasčiausias būdas - viršutinėje galvos dalyje plaukams suteikti daugiau apimties. O šonuose, atvirkščiai, reikia vengti apimties, kad neišplatintumėte veido. Stilistas turi patarti jums, ar verta virš kaktos ar viršugalvyje padaryti puresnę šukuoseną. 

Jei kalbėsime apie plaukų ilgį, tai apvaliam veidui ypač tiks trumpesnis kirpimas arba toks, kur plaukų ilgis yra žemiau smakro. Tarpiniai variantai, deja, nėra patartini. Nerekomenduojamas bob stiliaus kirpimas. Jei plaukai leis, tai kirpčiukus geriau palikite tiesius ir trumpus, maždaug iki kaktos vidurio.

Jei jūsų veido forma yra kvadratinė, jums būtina sušvelninti veido bruožus. Optimalus variantas - banguojančios sruogos. Lengvai sugarbanokite plaukus, pasidarykite nelygius kraštus, „laiptelius", o kirpčiukai tegul būna netankūs. Apimtį kurkite viršutinėje galvos dalyje, vengdama jos šonuose. Jei jūsų veido forma tokia, geriausiai atrodys trumpi ir vidutinio ilgio plaukai. Mažiau vertikalių ir horizontalių linijų - tai pagrindinė taisyklė, o likusios - jūsų nuožiūra.

Jei jūsų veidas ovalus, apribojimų beveik nėra nei renkantis kirpimą ir plaukų ilgį, nei renkantis šukuosenas. Gali būti, kad jums pavyks pabrėžti veidą, jei apimties plaukams suteiksite ties pakaušiu, tačiau stenkitės vengti plaukų ilgio iki skruostikaulių.

Pailgintą veidą reikia, priešingai, šiek tiek suapvalinti. Pridėkite apimties šonuose, iškarpykite plaukus „laipteliais". Pernelyg ilgi plaukai nesuteiks grožio, geriau rinkitės vidutinio ilgio arba trumpus plaukus.

Iškarpyti plaukai tiks ir veido formos, primenančios trikampį, savininkėms (platūs skruostikauliai ir siauresnė viršutinė veido dalis). Trumpi plaukai su apimtimi ties smilkiniais - neblogas variantas, tačiau jei norite ilgų šukuosenų, stenkitės pagrindinę plaukų masę šukuoti atgal.

Amžius ir kirpimas

Kad ir kaip bebūtų, yra kirpimai, kurie leidžia atsikratyti nereikalingų 10-15 metų, amžių suvienodinantys kirpimai („pritraukiantys" jūsų išvaizdą prie tam tikro amžiaus išvaizdos) bei keletą metelių pridedantys kirpimai (sendinantys, kurių kratomės, bet jei nepaisome patarimų, taip ir atrodome). Tad žiūrėkime, kaip vizualiai galime pakoreguoti amžių. 

Kai kas nori atrodyti vyresnė (būna, kad reikia solidaus, rimto įvaizdžio, atrodyti vyresne, o ne piemene, turinčia ambicijų greitai kilti karjeros laiptais), tad renkasi  kare kirpimą. Kai kurios moterys kerpasi „berniukiškai", siekdamos atsikratyti dešimties metų, atrodyti vėjavaikiškai ir sportiškai. Ilgi plaukai puošmena tik tuomet, jei jie sveiki, stori ir išpuoselėti.

Štai klasikinis kare išoriškai priartina moterį prie 26-30 metų, ypač, jei plaukai yra tankūs ir sveiki.

Iš pirmo žvilgsnio padaužiškas berniukiškas kirpimas iš tiesų jaunina beveik visas, kas surizikavo taip nusikirpti.

Ilgi palaidi plaukai - tikras dirgiklis vyrams. Jiems iš tiesų patinka ilgaplaukės. Tačiau tokia šukuosena gerai atrodo tik turint idealius arba beveik idealius plaukus: lygius ir švelnius arba dailiai banguojančius.

Be to, net paprasčiausias ilgų plaukų surišimas viršugalvyje arba pakaušyje, susuktas kuodelis lengvai suteiks patrauklumo, atvers kaklą, o tiesiog paprastai žemyn kabantys plaukai -  ganėtinai nuobodu ir įprasta, nepaisant to, kad tokios šukuosenos yra itin naudojamos reklaminiuose vaizdo klipuose bei plakatuose.

Lengvos bangos beveik visada padeda atrodyti jaunesnei nei esate iš tiesų. Ypač jei garbanos yra šviesaus atspalvio ir netvarkingai tvarkingos. Beje, jau keletą metų pastarasis variantas yra itin madingas, tad meniška netvarka ant galvos leidžia atrodyti ne tik žymiai natūraliau, bet ir žymiai jauniau.

Su garbanomis reikia būti atsargioms. Pernelyg kruopščiai su daug lako, putų ir taip toliau sugarbanoti plaukai padaro jų savininkę vizualiai vyresne. Neturite atrodyti lyg su peruku ar taip, lyg būtų išimti suktukai ir niekas netvarkyta.

Plaukai yra mūsų išvaizdos dalis - tai nuostabus instrumentas, leidžiantis pakeisti savo įvaizdį be jokių pasekmių. Tad kodėl nepasinaudoti šia gamtos dovana?