Jei norite, kad įdegis jūsų kūną puoštų ir jam suteiktų seksualumo, pirmiausia turite padirbėti dėl gražios odos. Tai puikiai galite padaryti tiesiog namų sąlygomis, tačiau, jei neturite laiko, jums padės ir profesionalai. 

Prieš celiulitą – kavos tirščiais

Rytinės kavos tirščių išmesti nereiktų. Geriau nusineškite į dušą, kaip gerai žinomą masažo priemonę kovoje su celiulitu. Mažos tirščių kruopelės ir kofeinas stimuliuoja odą ir suaktyvina kraujotaką. Taip pat padeda salierų ir kiparisų eteriniai aliejai, kurie skatina vandens sankaupų pasišalinimą iš odos. Juos galima įlašinti į kūno šveitiklį. Tačiau jų reikėtų vengti nėštumo metu!

Norinčioms greitesnio efekto problemines vietas patartina daug masažuoti. Tam, kad sujudintumėte kraujotaką. Ypač efektyvios specialios masažinės taurelės  jos nebrangios ir paprasta įsigyti internete. Be to, masažui verta rinktis kietesnius aliejus  sviestmedžių ar kakavos. Celiulito jie stebuklingai negydo, tačiau giliau pamaitins odą ir privers ilgiau padirbėti masažuojant kojas  riebūs aliejai ilgiau geriasi.

Atsikratyti celiulito gali padėti ir kaukės-masažai su medumi.Pavyzdžiui, medaus kūno kaukei reikės pusės citrinos sulčių, vienos citrinos sutarkuotos žievelės, penkių šaukštų medaus ir dviejų šaukštų jūros druskos. Paruošta mase išsitepti problematines vietas ir pagulėti 15 minučių. Siekiant didesnio efekto išteptas vietas apvyniokite maistine plėvele.

Nuotr. Shutterstock

Greitoji odos pagalba

Detoksikacija

Vartokite daug arbatų (žolelių, beržų žievės), gerk daug vandens (apie 2 litrus per dieną). Vanduo iš kūno šalina toksinus ir leidžia išlaikyti lygią, gražią odą. Jei daug jo gersi, ilgai nesužinosi, ką reiškia pirmosios raukšlelės.

Specialūs kremai

Parduotuvių lentynose rasi ne vieną kremą, kuris padeda mažinti celiulito poveikį. Įsidėmėk  tik jo vieno neužteks, būtinos ir kitos priemonės. Prieš naudodama, atkreipk dėmesį, kad kremo sudėtyje būtų pakankamai vitamino A, C ir E, cinko, vaisių fermentų, ginkmedžio ar vynuogių sėklų ekstrakto, taukmedžio sviesto, žaliosios ar baltosios arbatos.

Kontrastinis dušas

Nors tai ir nėra pati maloniausia SPA procedūra, tačiau nauda dviguba: ir lygesnė oda, ir žvalesnė nuotaika. Todėl geriausia juo mėgautis ryte, tik iššokus iš lovos. Karštos ir šaltos vandens srovių keitimas (kelias minutes pilk šaltą, kelias šiltą ir tai pakartok 34 kartus) gerina medžiagų apykaitą.

Nuotr. Fotolia

Masažas

Celiulito požymiai sumažės, o oda taps pastebimai lygesnė, jei neužmirši bent kelis kartus per metus apsilankyti pas masažistę. Problemines kūno vietas gali ir pati masažuoti su tam skirtu mediniu ar plastmasiniu masažuokliu.

Sudrėkinta oda  gražesnis įdegis

Ruošiantis paplūdimio sezonui svarbu atsiminti vieną taisyklę: odą būtina nuolat drėkinti  tiek iš vidaus (geriant daug vandens), tiek iš išorės. Kitaip ji praras elastingumą. Kaitinantis saulėje oda džiūsta, greitai trūkinėja, todėl parausta ir peršti.

Manoma, kad didžiausią natūralią apsaugą nuo saulės suteikia aviečių sėklų aliejus. Taip pat Azijos šalyse moterys tam reikalui šimtmečius tepasi kokosų aliejumi. Dar tinkami visi tirštesni aliejai  sviestmedžių, kakavos. Beje, nerafinuotas kakavos sviestas odai suteiks rusvo atspalvio.

Nuotr. Shuttertock

Aliejai ar medžių sviestas turi būti tepami pastoviai, taip pat saulės turėtų būti vengiama pavojingiausiu dienos metu, kai ji itin aktyvi  nes tada jokie aliejai neapsaugos.

Pavasarį saulė pati pavojingiausia, o vien aliejai odos nuo pavojingų saulės spindulių neapsaugos, todėl atviras kūno vietas būtina teptis kremais su SPF.

Būtina pamaitinti odą

Paplūdimyje kūną demonstruosite visu gražumu, o tai reiškia, kad oda turi būti lygi, gerai pamaitinta. Pasirūpinkite išsausėjusiomis, sudiržusiomis vietomis  daugiau dėmesio skirkite keliams, alkūnėms, kulnams ir rankoms.

Pradėkite procedūrą duše prausdamosi itin drėkinančiu kūno prausikliu. Švelniai nušveiskite ir sudrėkinkite odą. Po dušo pasitepkite riebiu kūno kremu su aliejais. Itin išsausėjusioms vietoms naudokite specialius tepalus ir vazelinus. Juk tik lygi ir sveika oda gali atrodyti patraukliai!

Tegul nelieka nė plaukelio!

Kitas labai svarbus žingsnis prieš žengiant į saulėtąjį sezoną  plaukelių naikinimas. Nors būdų tam yra labai daug ir įvairių, tačiau vienas paprasčiausių  skutimas su tam skirtais peiliukais. Greita, neskausminga ir, svarbiausia, labai efektyvu. 

Nuotr. Shutterstock