Žinoma, jais tinkamai yra pasirūpinusios tokios garsenybės, kaip aktorė Demi Moore ar dainininkė Cher.

Siūlome pasirūpinti keliais, kad oda aplink juos būtų lygi, nesudribusi kaip kokia šarpėjaus snukučio dalis. Juk mes nenusiteikusios pirkti tik kelnes ir ilgus sijonus, ar ne?

Dabar, kai įsibrovė šaltukas, tai yra greitas išsigelbėjimas kelių renovacijai – pėdkelnės. Tačiau norime būti dailios ir jas nusimovusios. Patariame, kas gali suveikti ir pagerinti kojų išvaizdą.

Svarbūs trys dalykai: tam tikri pratimai (fizinis krūvis; oralinis atsiklaupus nesiskaito – taip tik gerinate pagurklio odą, ją stangrinate ir darote elastingą) , priežiūra (šveitimas, masažai) ir lepinimas (kaukės).

Kaukes darykite reguliariai. Jas galite dėti ir ant alkūnių – tikrai nepakenksite. Juolab kad ten oda irgi būna išsausėjusi.

Eterinis aliejus masažui

Reikės: 1 šaukšto vitamino E, 2 šaukštų migdolų aliejaus (arba lygiomis dalimis migdolų ir alyvuogių aliejaus mišinio), 10-12 arbatmedžių aliejaus lašų, 5-7 levandų aliejaus ir 5-7 rozmarinų aliejaus lašų.
Masažuokite šia paruošta priemone kelius ir odą aplink juos rankomis arba masažuokliu. Galite ir vakuumine taurele pavarinėti per odą - nepakenks.

Cukraus ir druskos šveitiklis

Reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos ar apelsino (greipfruto) sulčių, 1 šaukšto smulkios druskos, 2 šaukštų cukraus, 10-12 saldžiųjų apelsinų aliejaus lašų, 5-7 lašelių šalavijų aliejaus, 5-10 lašelių cinamono eterinio aliejaus (pasižymi kaitinimo efektu).
Visus eterinius aliejus sulašinkite į indą su alyvuogių aliejumi, o druską sumaišykite su citrinomis sultimis. Tada sumaišykite abi dalis, suberkite cukrų, išmaišykite. Energingais masažiniais judesiais tepkite šveitiklį ant švarios ir drėgnos kelių, klubų, kulkšnių. Masažuokite 5-10 minučių ir nuplaukite.

Kaukė keliams ir alkūnėms

Reikės: 0,5 stiklinės riebios grietinėlės, 1 šaukšto vitamino E, bulvių krakmolo.
Supilkite vitaminą E į grietinėlę ir sutirštinkite kaukę krakmolu. Tepkite kaukę ant kelių, alkūnių ir palikite 15-20 minučių. Galite apvynioti maistine plėvele. Nuvalykite servetėle ir nuplaukite.

Nepamirškite fizinių pratimų: pritūpimų, važinėjimo riedučiais, vaikščiojimo, lipimo laiptais. Rinkitės tai, kas miela jums!