Taip, tai džinsai, apie kuriuos, kaip ir apie orą, kiekvienas turime savo nuomonę.

Džinsai - tai pats universaliausias bei patogiausias rūbas, kurį galima atrasti beveik kiekvienoje spintoje. Juos mūvi visi - nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ir socialinės padėties.

Žinoma džinsai nelygu džinsams, visuomet derėtų renkantis juos, beje kaip ir bet kokį drabužį, pirmiausia įvertinti savo figūrą, atnaujinti žinias apie naujausias džinsų mados tendencijas, ir netgi neabejojam su džinsais galima atrodyti puikiai bet kokia proga, bet kur ir bet kada... Garsiausi drabužių dizaineriai siūlo vakarinius ir vestuvinius džinsinius drabužius. O žymusis Yves Saint Laurent pasakė: „Aš gailiuosi vienintelio dalyko - kad nesukūriau džinsų."

Be abejonės, norint, kad daiktas ilgai tarnautų, jį reikia tinkamai prižiūrėti. Neretai nauji džinsai turi specifinį kvapą, kuris išskalbus dar labiau paaštrėja, todėl juos skalbti reikia laikantis tam tikrų taisyklių.

* Niekada neneškite džinsinių drabužių į cheminį valymą - veikiant cheminėms medžiagoms audinys traukiasi.

* Džinsus reikia užmerkti šiltame vandenyje ne ilgiau kaip 2 valandoms (vanduo ne aukštesnės nei 30-40 laipsnių temperatūros).

* Nenaudokite miltelių, turinčių chloro ar kitų balinamųjų medžiagų.

* Pirmiausia vandenyje reikia ištirpinti skalbimo miltelius, tik tada užmerkti džinsus.

* Skalbiant juodus ar spalvotus džinsus į vandenį įpilkite truputį maistinio acto.

* Kad džinsai kuo ilgiau išliktų kaip nauji, prieš skalbimą reikia: juos išversti į blogąją pusę, užsegti visus užtrauktukus, sagas.

* Pirmą kartą skalbiant džinsinį gaminį vanduo gali nusidažyti - iš audinio išplaunamas dažančių medžiagų perteklius.

* Jei apsivilksite drėgnus džinsus, jie išsitems.

* Gręžimas - silpnas arba jokio.

* Neleiskite džinsams perdžiūti.

* Negalima džiovinti džinsų saulėje.

* Laidykite mažos temperatūros laidyne arba nelaidykite visiškai.

Kaip tinkamai skalbti pablukusius džinsus

Net jei džinsai natūraliai atrodo išblukinti, nesilaikant jų priežiūros instrukcijų (jas galima rasti įsiūtas kiekvieno drabužio vidinėje pusėje) jie dar labiau blunka ir gali susitraukti. Skalbiant tokius džinsus svarbu prisiminti tris dalykus:* Visuomet išverskite džinsus išvirkščia puse dedant į skalbyklę.
* Skalbkite šaltame vandenyje (skalbyklėje pasirinkite šalto vandens režimą).
* Niekuomet nenaudokite balinimo priemonių.

Kaip rūpintis drabužiais pagamintais iš tikro džinso

Jei įsigijote tokius džinsus, juos dėvėkite kiek galima ilgiau prieš jų pirmą skalbimą. Kitaip tariant, gerokai pranešiokite prieš kišdami į skalbimo mašiną. Beje, tikrai daugeliui teko patirti situaciją, kai ant švarių kelnių vienoje vietoje užsidrebiate purvo. Nevalykite tokios pavienės dėmės, geriau jau skalbti visus džinsus. Toks pavienių dėmių skalbimas lengvai pažeidžia paviršių ir toje vietoje žioji išblukusi dėmė. Tokio tipo medvilnė yra stora ir tanki, todėl sunkiau pasiduoda įvairioms skalbimo priemonėms, kaip, beje, ir pačiam vandeniui.

Tokie džinsai dar vadinami „neskalbiamais", mat yra itin jautrūs šiam procesui. Storo audinio džinsai, kad ir kaip keistai gali skambėti, yra lepūs įvairiems eksperimentams, todėl gali raukšlėtis, blukti,  neįsisavinti skalbiklio, tinkamai neišsiplauti ir pan. Kitaip sakant - prarasti formą.

Todėl reikia vengti skalbti aukštos temperatūros vandenyje. Tokius džinsus reikia džiauti pakabintus tiesiai, ne pusiau permestus per radiatorių ar skalbinių virvę - liks linkis, kurį išlyginti tikra sunku. Prieš džiaunant džinsus (ir vėliau, jiems dar pilnai neišdžiūvus) reikia smarkiai pakratyti, kad išsilygintų raukšlės ir sulenkimai.