Nesvarbu, kokio dydžio jūsų krūtys, didelės ar mažos, liemenėlė turi tobulai atitikti jūsų kūno linijas. Taigi, jei kenčiate nuo visuomet smunkančių petnešėlių, veržiančios nugarinės dalies ir per mažų kaušelių, jūsų liemenėlė nėra tinkama.

Tokią dėvėdama gali ne tik sugadinti krūtų formą, bet ir prisišaukti nugaros skausmus.

Vien tik dydžio žinoti nepakanka, nes skirtinguose modeliuose krūtys „guli" visai kitaip, nors jų dydis vienodas.

Kaip tuomet išsirinkti tinkamiausią? Vadovaukitės keliomis taisyklėmis ir džiaukitės gražiu biustu bei sveika nugara.

Matuojantis liemenėlę pasitelkite savo pojūčius. Atkreipkite dėmesį ar netrukdo kvėpuoti (pabandykite giliai įkvėpti), ar neveržia nugaros? Jeigu nugaroje liemenėlė įsirėžusi, rinkitės didesnį dydį. Jeigu liemenėlė su viela, ji neturi remtis į šonus ar saulės rezginį. Į kūna duriančios vielos gali ne tik sukelti diskomfortą, bet ir sužeisti.

Sureguliuokite petnešėlių ilgį, tačiau nepersistenkite, nes už jų turi tilpti du pirštai. Kitaip jos gali įsirėžti ir spausti pečius. Užsisegusi liemenėlę tempk sunertas rankas žemyn. Jei krūtinė krenta iš kaušelių, ieškokite didesnės. Tinkamo dydžio kaušeliai turi laisvai apgobti krūtis jų nespausdami. Net ir menkiausias diskomfortas reiškia, kad liemenėlė tau netinkama.

Renkantis liemenėlę turėtumėte žinoti ko iš jos tikitės. Norite optiškai padidinti/sumažinti krūtinę? Didelę krūtinę optiškai mažina apgaubiantys kaušeliai ir klasikinio dizaino liemenėlės be nėrinių. Mažą pakels push up stiliaus liemenėlės su pakietinimais bei nėriniuotos.

Liemenėlės turi ne tik idealiai tikti jūsų kūnui, bet ir derėti prie drabužių. Kiekvienos moters spintoje turi būti klasikinė juoda, balta ir kūno spalvos liemenėlė.