Dažymas sruogelėmis

Sruogelėmis paryškinti plaukai suteikia veidui jaunatviškumo, vizualiai jis atrodo išraiškingesnis ir plonesnis. Šviesesnės ir tamsesnės sruogos kuria vertikalių linijų žaismą, šis taip pat optiškai siaurina veidą. Jei jūsų plaukai atrodo nuvargę, o spalva išblyškusi, sruogelės – puikus pasirinkimas, nes plaukams suteiks gyvybingumo, žvilgesio, o plaukų apimtis atrodys didesnė.

Mila Kunis, Reuters/Scanpix nuotr.

Tinkamos priemonės

Naudokite kokybiškas plaukų priežiūros priemones, kurios didina plaukų apimtį. Dėl puresnės šukuosenos veidas atrodo mažesnis ir siauresnis. Neleiskite plaukams sukristi, pasirūpinkite, kad šukuosena išsilaikytų visą dieną. Rinkitės plaukų apimtį didinantį šampūną, kondicionierių, užfiksuokite šukuoseną laku, tačiau juo nepiktnaudžiaukite. Jei plaukų laką naudojate dažniau, ieškokite tokio, kuris ne tik sutvirtina šukuoseną, bet ir stiprina plaukus.

Mandy Moore, SIPA/Scanpix nuotr.

Sluoksniai

Plaukai karpyti sluoksniais itin tinka apskritaveidėms. Lygios sruogos išryškina veido putlumą, o sluoksniais iškarpyta šukuosena – maskuoja. Paprašykite kirpėjos, kad plaukus iškarpytų ties skruostikauliais, tai juos išryškins ir suteiks veidui šiek tiek griežtesnių formų. Sluoksniais suformuota šukuosena didina plaukų apimtį, kaip minėjome, tai taip pat kuria plonesnio veido iliuziją. Plaukų stilistai rekomenduoja rinktis ilgesnę šukuoseną, kuri siektų žemiau smakro.

Miranda Kerr, AP/Scanpix nuotr.

Skyrimas per šoną

Dažniausiai kirpėjai siūlo rinktis natūralų skyrimą – taip, kaip plaukai krinta natūraliai. Tačiau jei norite nukreipti dėmesį nuo apskritesnio veido, skirkite plaukus per šoną, ypač jei turite ilgesnius kirpčiukus: įstrižai krintantys kirpčiukai išryškina skruostikaulius. Jei norite, kad veidas atrodytų ilgesnis ir siauresnis, pabandykite plaukus skirti į priešingą pusę nei įprastai. Skyrimas per vidurį pabrėžia veido formą, tad jei ši apvali, veidas atrodys dar apskritesnis.

Kirsten Dunst, SIPA/Scanpix nuotr.

Asimetriškas bob kirpimas

Tiesa, kad lygaus ilgio bob kirpimas veido putlumo nepaslėps, veikiau atkreips į jį dėmesį. Tačiau asimetriškas, kai nugaroje paliekami trumpesni plaukai, o priekyje gerokai ilgesni, ne tik susiaurins veidą, bet ir suteiks individualumo, tai viena iš klasikinių itin stilingų šukuosenų. Priekyje plaukai turėtų baigtis žemiau smakro, tuomet kaklas atrodys ilgesnis, o veidas – ne toks apskritas.

Reese Witherspoon, Reuters/Scanpix nuotr.

Netinka:

* Lygaus ilgio bob stiliaus šukuosena
* Lygūs ir ilgi kirpčiukai
* Ypač trumpas kirpimas
* Ilgi idealiai ištiesinti plaukai