Taigi – kokie požymiai, kad žmona galbūt jus jau papuošė nelabai malonia ragų karūna? 

1. Esminis ženklas – ji netikėtai apsibrėžia ir apriboja savo erdvę. Vyras anksčiau galėjo naudotis jos kompiuteriu, telefone žiūrėti nuotraukas, o dabar ji kažkodėl draudžia. O jei pamatys, kad vyras lenda, tai putosis ir aprėks, lyg jis būtų padaręs nusikaltimą.

2. Pasikeičia jos elgesys. Jei anksčiau turėjo ritualus – ėjo su vyru pietauti šeštadieniais į mėgiamą restoraną ar susitikdavo su draugėmis ketvirtadieniais vyninėje, tai dabar ieško pasiteisinimų, kodėl nebenori ten eiti. Taigi – moteris gali kažką slėpti. Vyrą apgaudinėjanti moteris suvels savo įprastinį grafiką, kad tik galėtų pasimatyti su meilužiu.

3. Tampa ypač jautri ir uždara. Neištikima moteris ima elgtis paslaptingai, mažiau kalbėti ir pasakoti, lyg visas jos gyvenimas būtų virtęs paslaptimi. Jos jautrumas bus padidėjęs beprotiškai – gali aprėkti vyrą ar vaikus net nekalčiausiose situacijose, dėl smulkmenų, pavyzdžiui, vyras norėjo jai į rankinę įdėti šokoladą, nustebinti, o moterį ištiko isterijos priepuolis.

4. Bene ryškiausias išdavystės požymis – atšalimas seksualiniuose santykiuose. Moteris stengiasi eiti anksčiau miegoti už vyrą (arba atvirkščiai – vėliau), prisigalvodama įvairių pasiteisinimų: dar reikia padirbėti, skauda galvą, reikia išdžiaustyti skalbinius. Ji vengs sekso su nuosavu vyru, nes jos mintys ir kūnas paskirti kitam. Net jei vyras apkabins, ims glamonėti, ji atmes jo ranką, nors anksčiau tos glamonės ją jaudindavo. Dabar – erzina... Nemalonus jausmas vyrui.

5. Tegu vyras būna budrus, jei žmona ima dažnai ir karštai ginčytis. Jei ji užsipuola vyrą dėl smulkmenos ar visai be priežasties, nors anksčiau tokia nebuvo, tai gali reikšti, kad ji puolimu bando slėpti savo romaną. Tai ypač akivaizdu, jeigu po barnio ji taip ir veržiasi pabėgti iš namų. Tokia situacija jai nepakeliama – gyventi dvigubą gyvenimą.

6. Jeigu moteris ima aštriai reaguoti į vyrio trūkumus, kurie anksčiau buvo nepastebimi arba mieli, reikėtų žinoti, kad ji nebegerbia vyro, juo nebesidomi. Tikėtina, kad jos interesas nukreiptas kitur. Net nebūtina būti neištikimai – tai požymis, kad moteris vyro nebemyli.

7. Ji pradeda keisti išvaizdą ir tempti namo naujus pirkinius. Net jei išvaizda niekada labai nesirūpino, gali staiga susidomėti, jei šalia atsirado vyras, kuris susidomėjo ja. Ji keis plaukų spalvą, stengsis rengtis atviresniais drabužiais. Jei pastebėjo vyras tarp apatinių naujų, seksualių, tačiau žmona jam jų nedemonstruoja, tai rimtas ženklas. O jei demonstruoja, tai irgi gudrus ėjimas – neva, dėl vyro stengiasi. Taip, stengiasi – nuslėpti savo romaną.

8. Dažniau ir ilgiau užtrunka parduotuvėse. Jos argumentas vyrui: „Tavęs netrukdau, juk tu nemėgsti tų parduotuvių“. Tai labai paplitęs moterų pasiteisinimas, kai jos nuo laiko, skirto parduotuvėms, dar jo atriekia ir naujam mylimajam.

9. Dar vienas populiarus pasiteisinimas – padidėjo darbo krūvis. Čia klasikinis atvejis, kaip ir tuomet, kai apgaudinėja vyras. Užtrukti darbe, vykdyti užduotį, nuvežti kažką klientui... Žodžiu, sukama uodega visais būdais.

10. Ima itin budriai saugoti savo mobilųjį telefoną. Nešasi jį į vonios kambarį, pasideda šalia naktinio stalelio, nors anksčiau taip nesielgė, tai galima įtarti, jog moteris kažką slepia.

11. Svetimauti gali tokia moteris, kuri ilgiau, nei įprasta, pradeda sėdėti prie kompiuterio. Ji gali bendrauti su mylimuoju.

12. Nuo moters veido dingsta šypsena ir šiluma. Anksčiau žmona atrodė tokia jauki, miela, o dabar – susigūžusi šalta furija: vengia akių kontakto, rankos sukryžiuotos, bendrauja be didelio intereso, kaip su pašaliniu, nepageidaujamu. Svetimu.

13. Atsiradusį mąslumą moters veide reikėtų aiškinti „sunkiomis mintimis“ apie tai, kaip ji svarsto nutraukti ryšius su vyru, naršo, kaip ją priims naujas mylimasis, gal dar liktų sugrįžimo galimybė, kas bus su vaikais... Ji gyvena intensyvų paralelinį gyvenimą, kurį nuslėpti darosi vis sunkiau. Liežuviu galima apgauti, o štai kūno kalba nemeluoja.

14. Moteris kažką slepia, jeigu reguliariai ištrina savo mobiliajame telefone ryšių istoriją, žinutes. Kad vyras nerastų jokių įrodymų.

15. Net nekalbėjusi su vyru, nedavusi anksčiau jokių užuominų apie savo norus, pomėgius, svajones, pradeda kardinaliai keisti savo gyvenimą: sporto klubas, grožio salonai, lieknėjimo programa ir pan. Bet čia turi būti sąlyga – iki tol žmona tokia nebuvo, o tie pokyčiai daromi egoistiškai, net nepasitarus su šeima; moteris tiesiog pradeda gyventi savo gyvenimą, nekreipdama dėmesio į šeimą, sutuoktinį.

16. Išeina iš šeimos visa galva. Svetimaudamas vyras stebuklingai moka mielas būti ir meilužei, ir žmonai. Pareigų nepamiršta, rūpintis vaikais – taip pat. Tuo tarpo neištikima žmona meta viską ir pasineria į naują romaną stačia galva. Kad vyrui nekiltų įtarimų, kad jos gyvenime kažkas vyksta, ji imituoja žmonos vaidmenį, tačiau tai reikalauja labai didelių pastangų.

17. Itin susierzina, kai vyras mėgina klausti, kur tiek ilgai užsilaikė. Ji pratrūksta puolimu. Matai, jis bando kontroliuoti jos laiką!

18. Žmona greičiausiai užmezgusi romaną, jei vyrui, teiraujantis apie smulkmenas, tarkim, kokioje kavinėje ji sėdėjo su draugėmis, ji tuoj pat sukelia audrą stiklinėje. Ją erzina viskas, dėl ko jaučiasi remiama į kampą ir verčiama teisintis.

19. Grįžusi namo, kuičiasi vonioje, nors anksčiau tokio įpročio neturėjo. Ji trokšta nusiplauti kito vyro kvapą, panaikinti visus įmanomus įkalčius.

20. Jei darbe iki tol ir buvo išvykų, dabar tų komandiruočių padaugėja. O visi paaiškinimai migloti – čia naujas projektas, nieko nežinau, apgyvendina firma, taupė pinigus, nubloškė į viešbutuką užmiestyje ir pan. Žodžiu, jokio konkretumo. O jei vyras nori sužinoti daugiau, moteris tiesiog suirzta ir išvadina pavyduoliu, šizofreniku, kuriam vaidenasi. Arba atvirkščiai – suokia, kaip jo pasiilgo, kaip čia blogai, kaip nori greičiau namo. Na, suprask, komandiruotė – kančia, aukojasi, nes toks darbas.

21. Jei vyras pasigauna lytiniu keliu plintančią ligą, o žino, jog pats buvo švarus, labai didelė tikimybė, kad dovanėlę parnešė žmona. Beje, dažnai vyrai užsipuola žmoną dėl pienligės, kurią gali sukelti ir stresas, ir nusilpęs imunitetas. Tai tikrai ne ženklas, kad žmona buvo neištikima.

22. Moteris nebenori sutuoktiniui demonstruoti savo kūno, gundyti jo, jam patikti. Gal liko mėlynių ar paraudimo nuo sekso su meilužiu? Gal jis buvo neatsargus ir smarkiau krimstelėjo? Pagaliau – gal iš aistros nutarkavo nugarą ar uodegikaulį į šiurkštų kilimą. Žodžiu, bet kokie ženklai ant kūno jau gali būti reali užuomina į romaną.

23. Jei žmonos draugės žino apie jos romaną, vyras gali įdėmiau pastebėti jų užuominas, žvilgsnius. Moterys dažnai netveria noru atskleisti paslaptį, ima keistai elgtis. Vyrui tai irgi gali būti ženklas, kad jos žino apie jo šeimą kažką daugiau nei jis pats.

24. Vyras gali kliautis savo intuicija ir bendrose kompanijose, renginiuose stebėti, kas labiausiai vengia jo žmonos arba nuduoda, kad ne taip artimai pažįsta. Paprastai meilužis persistengia, nuduodamas savo abejingumą moteriai, su kuria slapčia susitikinėja. Jei sutuoktinis nėra kvailas, pajus, kad kažkas vyksta tiesiog jo panosėje.

25. Staiga padidėja žmonos išlaidos. Tarkim, vyras pastebi naujų jos daiktų, o žmona gudraudama sako: „Negi nepameni? Gi pernai pirkau per išpardavimus, tik nenešiojau“. Žodžiu, kvailina vyrą ir už nugaros, ir tiesiai. O pasiteisinimai naujiems daiktams: draugei buvo per maža suknelė – atidavė, internetinėje parduotuvėje radau kvepaliukų – labai pigiai ir pan.

Tačiau šie požymiai – dar ne viskas. Esmė vyrui – pamatyti ir įžvelgti žmonoje tai, ko anksčiau nebuvo. Jei buvo priekabi, o ėmė dairytis mielesnė, jei prieštaraudavo, o dabar jau sukalbama, lovoje nerodydavo iniciatyvos, o dabar tapo aktyvesnė, drąsesnė, vadinasi, tie moters elgesio pokyčiai su kažkuo susiję.