Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Akys  sielos veidrodis. Moteris atrodo jaunatviška ir laiminga, kai jos akys spindi. Meilė įžiebia tuos žiburėlius, tačiau vien jos nepakanka.

Jei norime kuo ilgiau atrodyti žvalios, jaunatviškos, turėtume rūpintis ne tik veido, bet ir paakių oda. Ir nepripuolamai, kai atsiranda bėdų: ratilai pajuoduoja taip, kad atrodome panašios į Adamso brolį Pūlinį, maišeliai karo kaip tešmenys. Paakių odai reikalinga nuolatinė, kasdienė priežiūra. Juk ir pirmieji senatvės požymiai  raukšlės  kaupiasi būtent apie akis.

Tik nepainiokite jų su mimikos raukšlelėmis, vadinamosiomis vištos kojelėmis akių kampučiuose ties smilkiniu. Šitos dažniausiai susiformuoja kvatoklėms. Jei kalbatės su tokiu žmogumi, vadinasi, prieš jus  linksmų plaučių, optimistiškai nusiteikusi asmenybė. Naikinti tokias raukšleles net būtų nuodėmė.

O amžiaus ženklai pirmiausia paliečia odą po akimis. Todėl šios vieta derėtų rūpintis jau jaunystės, kai prasideda odos pokyčiai.

25 metai: oda ima senti

Nors daugelis moterų nenori pripažinti šios akivaizdžios tiesos, bet net ir kosmetologai pataria dėmesingiau savimi rūpintis būtent sulaukus 25 metų. Nors apie rudenį širdyje sunku net pagalvoti, kai už lango pavasaris, tačiau panašiai tokio amžiaus moterims jau atsiranda pirmosios raukšlelės paakiuose.

Nereikia kelti panikos  padėtis kontroliuojama. Tiesiog prie tradicinio veido odos priežiūros priemonių komplektėlio - dieninio ir naktinio kremo, kosmetinio pienelio bei toniko  derėtų pridėti ir priemonių paakių odai.

Žinoma, dauguma paakių problemų  ratilai aplink akis, maišeliai  tai ir jaunos moters gyvenimo būdo pasekmė. Jei mergina nesilaiko darbo ir poilsio režimo, tampa etatine naktinių klubų lankytoja ir žodis tūsas ją skatina užmiršti viską pasaulyje, tai tokios gastrolės labai greitai paženklina veidą. Net geriausios priemonės tik šiek tiek sumažins nuovargio požymius, tačiau nepanaikins priežasties. Taigi, kai, regis, jaunystė trykšta fontanais, derėtų susimąstyti, kaip visi naktiniai žygiai ir 4 valandų miegas per parą paveiks jūsų išvaizdą.

Verta įsidėmėti. Tačiau ranka numoti į paakių kremus, serumus ar kaukes nereikia. Rinkitės tokias, kurios pritaikytos jūsų odos amžiui ir tipui. Nes dažnai merginos mano, kad pasiims stipresnį (taigi  efektyvesnį) mamos kremą ir taip panaikins raukšles bei nuovargį. Didžiulė klaida. Kremai kuriami, atsižvelgiant į odos amžių, ypatumus, trūkstamas medžiagas, todėl 25 metų merginai penkiasdešimtmetės kremas netgi gali pakenkti.

30 metų: reikia stangrumo

Trisdešimtmetės ir vyresnės moterys turi skirti dar daugiau dėmesio paakių odai, nes ima formuotis gilios raukšlės, odą tampa nebe tokia elastinga ir stangri. Vertėtų rinktis paakių kaukes/kremus, kurių sudėtyje yra kolageno, kavos esktakto, gydomųjų žolelių, antioksidantų.
Oda tvirtės, jei kremus ir kaukes tepsite reguliariai. Akių nuovargį bei tamsius ratilus pašalins maitinamosios bei vėsinančios kaukės, taip pat tos, kurių sudėtyje yra odą stangrinančių, patempiančių elementų. Išsirinkti tikrai nesudėtinga, nes ant visų priemonių nurodomas žodelis lift arba lifting.

Verta įsidėmėti. Jei norite atrodyti jaunai ir sveikai, baliukų iki paryčių teks atsisakyti. Jei nepavyksta, tai bent jau jų apmažinti.

35 metai: laikas į saloną

Lietuvos moterys itin rūpinasi savimi. Grožio salonuse sutinku net dvidešimtmečių. Iš tiesų jaunoms panelėms užtektų ir pasilepinimo namuose, nebent jos užsigeistų veido ar kūno masažo.
O rimtesni pokyčiai odoje prasideda, moteriai sulaukus 35 metų ir daugiau. Tada ypač reikalingos procedūros, ypač limfodrenažas (giluminis mikromasažas). Jį galima parinkti atskiroms kūno dalims, bet galima ir visam kūnui. Šis masažas gerina limfos tekėjimą, šalina šlakus, toksinus, audiniuose susikaupusius skysčius, gerina medžiagų apykaitą, sumažina riebalų sankaupas. Pagerinus limfos tekėjimą, sumažėtų ir paburkimų po akimis.

Verta įsidėmėti. Daugiau dėmesio skirkite veido masažui, kad pagerėtų kraujo apytaka, oda tamptų tvirtesnė ir sveikesnė. Grožio salonuose netgi galima rasti specialių procedūrų, pavyzdžiui, odos stangrinimas, drėkinimas ir raukšlelių naikinimas beadatinės mezoterapijos aparatu. Oda gauna visą kokteilį aktyviųjų medžiagų  hialurono rūgšties, vitaminų, mineralų, amino rūgščių bei kitų elementų. Brandesnei odai galima taikyti ir tradicinę mezoterapiją, kai veikliosios medžiagos suleidžiamos adata po oda. 

Taip pat galima rinktis ir frakcinį odos atnaujinimą lazeriu. Jei žavi botulino injekcijos, derėtų žinoti, kad jos yra laikinos. Taip, jos efektyvi priemonė, bet raukšlelių nepanaikina, tik jas išlygina, veikdamos akies raumenį. Po 68 mėnesių oda vėl grįžta į savo pirminę padėtį. Tai gali tapti netgi liga, kai nebegalėsite į save žiūrėti veidrodyje, žinodamos, kad už pinigus vėl pusmečiui galite nusipirkti 20-metės išvaizdą, nors esate 40-metė. Ar tai normalu? Moteris, kuri save myli, tikrai neapgaudinės laiko, virsdama savo norų įkaite.

Štai kaip keitėsi gražiosios Katie Holmes išvaizda. Panašu, kad bėgant metams ji tik gražėjo ir jaunėjo. 

2005 metai

Nuotr. AOP

2006 metai

Nuotr. AOP

2007 metai

Nuotr. AOP

2008 metai

Nuotr. AOP

2009 metai

Nuotr. AOP

2010 metai

Nuotr. AOP

2011 metai

Nuotr. AOP

2012 metai

Nuotr. AOP

2014 metai

Nuotr. AOP

2015 metai

Nuotr. AOP