Nors iš pradžių norėjau sakyti, kad jokių ypatingų dietų nesilaikau, tačiau prisiminusi gruodžio pabaigoje vyksiančius baletus „Kitas pasaulis“, kuriame šokame tik su šortukais ir sportinėmis liemenėlėmis, pakeičiau nuomonę. Juk, po velnių, kad nesijausti gėdingai dėl drebančio pilvuko reikės kiek susiimti. Nors, kaip sakoma, kas tinka vienam, gali visai netikti kitam, bet artėjant spektakliams, kuriuose kostiumai atitinka apatinių rūbų standartus, aš griebiuosi 3 dienų dietos (nes kaip visada susigriebiu per vėlai).

Dietos maisto racioną sudaro: mėsa, daržovės, „studentų pusryčiai“, avokadas, lazdelės su sūriu, kava, sultys ir vanduo.
Kristina Tarasevičiūtė

Pirmą dieną stengiuosi susitvarkyti su savo psichika, jog maistas nėra mano valdovas ir artimiausias tris dienas jis bus reikalingas tik gyvybei palaikyti, tad bandau valgyti kiek įmanoma mažiau. Kadangi negaliu valgyti pusryčių, nes mano darbo diena prasideda baleto pamoka (pavalgius būna bloga, apsunkstu ir dieną galime vadinti „nurašyta“), pirmas daiktas, patenkantis į skrandį, yra vanduo. Stiklinė vandens su citrina (jei jaučiuosi bejėgė, ją pakeičia sultys). Po kiek laiko neatsisakau ir puodelio kavos. Jei jau nusprendžiau, kad mastas man artimiausias dienas neįsakinės, pirmas maistas mane aplanko apie 14 val. po pirmos dienos šokių porcijos.

Dažniausiai tai būna virta arba kepta marinuota mėsytė (aš tiesiog negaliu atsispirti prieskoniams) su agurkais ir salotomis. Pavakarių metu vistiek atsiranda kažkoks smulkus užkandis, ar tai draugė pavaišina kepiniais, ar tai „netyčia“ randu sausainių, bet tuom tą dieną ir apsiriboju.

Antra diena prasideda taip pat vandens stikline, kavos puodeliu. Tačiau šią dieną jau 12 valandą susiorganizuoju kokį nepatiekalinį maistą - tobuliausiai tam tinka studentų pusryčiai. Pietų meniu kartojasi, nes man tai yra tobuliausias maistas, neapkraunantis ir suteikiantis jėgų. Šią dieną pavakariams skirčiau sriubą, tik atkreipčiau dėmesį, jog joje nebūtų bulvių, kleckų ir kiaulės kulkšnies.
Kristina Tarasevičiūtė

Trečią dieną įprastai būna jau spektaklio ar pasirodymo diena, kuri nesiskiria nuo visų kitų spektaklio dienų. Rytas prasideda vandeniu, kava. Priešpiečiams – pora šokolado eilučių (paprastomis dienomis tampančių visa plyta), tada pietums būtinai mėsos patiekalas, kava.

Po pasirodymų scenarijai būna skirtingi. Noriu priminti, aš taip nesimaitinu kasdien, aš net nepajėgčiau, nes šoku, dirbu fizinį darbą ir esu rajūnas, bet taip taip ir man būna, kad džinsai ima signalizuoti, kad skrandis išplito po visą kūną.

Visoms, norinčioms sulieknėti (tuo pačiu ir sau) patarčiau viena - susitvarkyti su mintimis. Maistas negali būti tavo valdovas, tavo vaistas (išskyrus ledus, kai labai liūdna), tavo guodėjas. Maistas skirtas tik gyvybei palaikyti, tačiau dažnai pagaunu save, kaip aš jau puse dienos planuoju 12 patiekalų vakarienę. Kitas šaunus būdas sulieknėti - užsiimti veikla, tačiau tokia, kad tai atliekant rankoje netilptų net sausainis.