Jauna pora sulaužė ilgus metus gyvuojančią tradiciją visai karališkajai giminei sėsti prie bendro šventinio stalo. Princas Williamas su žmona jau antrus metus iš eilės renkasi paprastų mirtingųjų Kalėdas, o ne karališką puotą.

Williamas Kalėdas sutiko užmiesčio viloje su uošviais, ne su tėvu, broliu, senele ir kitais giminaičiais. Karališkosios šeimos atstovas užtikrino, kad toks poelgis yra neįprastas. Tiesa, vienoje šventinėje dalyje - kalėdinėse mišiose - hercogienė su princu vis dėlto dalyvavo. Tačiau šeima praleido antrąją Kalėdų dalį.
Princas Williamas, Kate Middleton, princas George ir princesė Charlotte

"Manau, kad jie savo vaikams nori suteikti kaip įmanoma įprastesnę vaikystę, kokią turi visi žmonės", - sakė karališkosios šeimos šaltinis.

Toks Kate ir Williamo poelgis kaip reikiant nuliūdino karalienę Elizabeth, kuriai anūkas su žmona jau ne pirmą kartą sugadina šventes ir pažemina prieš visą pasaulį.

Princas Williamas su žmona vietoj oficialios karališkosios Kalėdų šventės važiavo į užmiesčio vilą, kad jų sūnus Georgeas galėtų išpakuoti savo dovanėles.

Taip buvo sulaužyta dar viena tradicija išpakuoti dovanas Kalėdų išvakarėse. Karališkoji šeima dažniausiai vieni kitiems dovanoja šmaikščias ir juokingas dovanas. Pavyzdžiui, princesė Anne savo broliui princui Charlesui prieš keletą metų padovanojo odinį tualeto dangtį. Šis princui taip patikęs, kad dovaną esą vežiodavęsis netgi į užsienio komandiruotes.

O princas Harry savo močiutei, karalienei Elizabeth padovanojo dušo kepuraitę su užrašu "Argi gyvenimas ne k... a".