Plauti plaukus jums yra tarsi savotiškas mechaninis veiksmas: atsibundate, užsimiegojęs einate į dušą, pilate šampūną ant galvos ir jam užputojus išsiskalaujate. Viską jūs darote neteisingai.

1 žingsnis: susišukuokite

Prieš eidami į dušą, savo plaukus kruopščiai iššukuokite švelniai šepečiu. Jis paskatins galvos odos kraujotaką, o nesusivėlę plaukai mažiau lūžinės.

Iššukavus galvą išvengsite gana bjauraus reikalo – nuo plaukų užsikimšusio dušo ar vonios.

2 žingsnis: sudrėkinkite plaukus

Sudrėkinkite plaukus šiltu vandeniu - neplikykite jų karštu vandeniu, nes tai išdžiovins galvos odą. Tada į delną įsipilkite šampūno ir švelniai įmasažuokite šampūną į plaukus. Pradėkite prie šaknų ir baikite galiukais. Jei jūsų plaukai ilgi, žinoma, jums reikės šiek tiek daugiau šampūno, bet nereikia persistengti.

3 žingsnis: išmasažuokite galvos odą

Dauguma žmonių išskalauja plaukus tuoj pat, kai tik šampūnas užputoja. Bet tai yra didelė klaida. Prieš tai atlikite dviejų minučių galvos masažą. Masažuokite galvos odą pirštais tvirtais sukamaisiais judesiais. Šis masažas pagerina kraujotaką, aprūpina plaukų svogūnėlius deguonimi, plaukai mažiau slenka, greičiau auga. Be to, plaukai geriau pasisavina gerąsias šampūno medžiagas.

4 žingsnis: plaukite

Dabar atėjo laikas nuplauti šampūną ir visus nešvarumus. Būtinai naudokite drungną vandenį ir įsitikinkite, kad plaukai išsiskalauja greičiau ir geriau.

5 žingsnis: drėkinkite

Išspauskite tiek vandens iš savo plaukų, kiek tik įmanoma. Tik nepeškite plaukų. Nusausinimas padės neatskiesti drėkinančio kondicionierius. Ištepkite juo plaukus ir vėl pamasažuokite odą. Būtina pamaitinti, sudrėkinti ir išgydyti pažeistus plaukus.

6 žingsnis: nuplaukite šaltu vandeniu

Nuplaukite visus kondicionieriaus likučius šaltu vandeniu. Temperatūra yra svarbi, nes kietas vanduo suklijuoja ir uždaro plaukų žvynelius. Tai padės apsaugoti plaukus nuo žalingo aplinkos poveikio.

7 žingsnis: sausinkite

Švelniai rankšluosčiu nusausinkite plaukus, tada išdžiovinkite, jei reikia. Džiovinkite plaukus nuo šaknų iki galiukų - taip jūsų plauko žvyneliai bus sandariai uždaryti. Nelaikykite džiovintuvo vienoje vietoje per ilgai, tai nudegins plaukus.