Suaugęs žmogus kiekvieną dieną turėtų gauti 800 mg. kalcio. Kūdikius nešiojančios moterys, brandaus amžiaus žmonės ir vaikai - beveik dvigubai daugiau.

Kalcio trūkumas organizme gali sukelti įvairias ligas. Tarp tokių susirgimų pasitaiko ir osteoporozė, hipertonija, cukrinis diabetas, širdies ir kraujagyslių, onkologinės ligos.

Deja, bet neretai su kasdieniniu maistu mes reikalingo kalcio dienos kiekio negauname. Todėl siūlome jums pasigaminti naminių vitaminų, kurie yra tikras kalcio šaltinis!

Kai verdate ar kepate pusryčiams kiaušinius, neišmeskite lukštų. 90 proc. kiaušinio lukšto sudaro kalcis. Todėl namų sąlygomis galite pasigaminti sveikų ir labai vertingų vitaminų.

Nuplaukite kiaušinių lukštus bėgančiu vandeniu, nuvirkite kelias minutes verdančiame vandenyje ir pakaitinkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Itin trapius kiaušinių lukštus sutrinkite į baltus miltelius. Šį mišinuką vartokite du kartus per dieną. Geriausia - su koše ar varške.

Toks naminis maisto papildas yra natūralus vitaminų kompleksas. 1/2 šaukštelio yra apie 400 mg kalcio.

Kiaušinio lukšto miltelius galite sumaišyti su citrinos sultimis.

Didesnės naudos turėtumėte, jei kiaušinių lukštai būtų iš sveikos ir geromis sąlygomis natūraliame ūkyje augintos vištos.