Kaip atsikratyti nukarusios pilvo odos?

Gimdžiau prieš 5 mėnesius. Man dar liko atsikratyti 7 kilogramų, tačiau jie niekaip nekrenta. Pilvo oda taip pat nelabai traukiasi. Negaliu per daug sportuoti, turiu kelio traumą – patempti raiščiai, sunku lankstyti koją. Bandau greitu žingsniu vaikščiot, bet numesti svorį tai nelabai padeda. Gal galite ką patarti?

Pirmiausia, patarčiau apsilankyt pas pilvo plastikos chirurgą. Ne visoms moterims po gimdymo oda atsistato, susitraukia į pradinę padėtį. Daug lemia ir genai, odos elastingumas. Be to, praėjo dar visai nedaug laiko, tik 5 mėnesiai. Odai susitraukti visada reikia laiko ir šis procesas yra lėtas. Ypatingai, jei nėštumo metu pilvas buvo pakankamai didelis.

Ne viską įmanoma pakeisti sportu ar dietomis. Būna, kad oda taip išsitempia ir susidaro klostės. Bet plastikos chirurgas yra tik kraštutinis atvejis. Jūsų atveju patarčiau įsigyti sunkų lanką. Reikia sukti jį kasdien pradedant nuo 5 minučių bei daryti pilvo preso pratimus atsigulus ant nugaros. Apšilimui darykite mankštą. Bėgioti tikrai nereikia, nes dar labiau traumuosite sąnarius. Pratimus darykite 10 minučių be sustojimo 5-6 kartus per savaitę.

Jei labai sunku, pailsėkite kelias sekundes ir tęskite toliau. Pratimų yra labai daug ir įvairių. Viršutiniams, apatiniams, įstrižiniams pilvo preso raumenims treniruoti. Įsigykite storesnį fitneso kilimėlį, kad netraumuoti stuburo.

Ar tinkamai tobulinamas kūnas?

Sportuoju beveik mėnesį ir žinau, kad taip pat reikia derinti ir mitybą. Sportuoju dvi valandas per dieną. 20 minučių minu dviratį ir 20 minučių lipu į pakalnę arba bėgu ant bėgimo takelio. Tą patį darau ir baigiant treniruotę. Iš viso sportuoju 80 minučių: 20-25 dirbu su treniruokliais ir 20 minučių bėgu ant takelio. Noriu numesti svorio bei turėti gražiai ištreniruotą kūną, bet ar tinka tai svorio metimui? Nes daug kas sako, kad sportas su dviračiu didina ir optiškai storina kojų raumenis.

Toks intensyvus sportas tikrai tinka ir svorio metimui, ir kūno linijoms tobulinti, raumenukams išryškinti. Nesibaiminkite, kojos tikrai neišstorės. Nebent pradėsit profesionalios dviratininkės karjerą ir minsite dviratį po kelias valandas su dideliu pasipriešinimu.