Šio pavasario/vasaros naujų kolekcijų pristatymuose ant podiumų žingsniavusios manekenės stebino lūpų ryškumu ir sultingumu bei blakstienų ryškumu. Tačiau blogeriai, mados ekspertai ir grožio gerbėjos vieningai sutiko - ryškiausiai rampų šviesoje šį sezoną spindi žavūs bei sveiki nagučiai.

Pristatome keletą tendencijų, kurios padės namuose susikurti tvarkingą, madingą ir abejingų nepalinksiantį vasarišką manikiūrą.

TEGUL GĖLĖS ŽYDI!

Įkvėpė: vaivorykštės spalvų gėlės „Burberry" kolekcijoje.

Kodėl madinga? Tai tendencija, kuri paglostys moteriškumą ir eleganciją dievinančias moteris. Žaisminga detalė - vaivorykštės spalvų gėlių formos blizgučių detalės. Jei mėgsti prabangesnį įvaizdį: rinkis aukso ar kraujo raudonumo atspalvius. Puikūs tandemai: baltas fonas ir jūros mėlynumo arba švelniai rožiniai blizgučiai. Gatvės stilius diktuoja pastelinių spalvų gamą, gamtos ir žemės atspalvius.

VISIŠKAS NATŪRALUMAS SU NUDE

Įkvėpė: smėlio kopų atspalviai „Christopher Kane" kolekcijoje.

Kodėl madinga? Nuo odos iki saldaus iriso, labai šviesaus rožinio ar šlapio smėlio atspalvio. Ne kiekviena iš mūsų kasdienai gali rinktis šokiruojančius, itin ryškių spalvų, blizgius atspalvius. Puiki išeitis - kūno spalvos nagučiai. Atrodo dailiai ir elegantiškai, tačiau nekrenta į akis. Natūralumas šį pavasarį/vasarą viena madingiausių tendencijų, o jei tai kavos su pienu atspalvis - visi stebisi tavo elegancija.

TAMSI PAGUNDA

Įkvėpė: labai trumpus ir tamsiai lakuotus nagus demonstravo Alexander Wang kolekcijos modeliai.

Kodėl madinga? Tai seksualumo ir elegancijos paslaptis. Vyno, šlapio asfalto ir chaki spalvos atrodo subtiliai bei rafinuotai. Nors juoda ir tamsiai mėlyna visada bus madingos, tačiau šį sezoną siūlome nebijoti eksperimentų ir išbandyti mėlynai žalią ar net žydrą laką, nebijoti blizgaus metalo atspalvio. Būtinai įsiminkite: tamsūs nagai turi būti trumpi ir natūralios (ovalo) formos.

DVISPALVIAI ŽAIDIMAI

Įkvėpė: Marc Jacobs demonstruoja juodai rudus, o Peter Som turkio ir mėlynos derinius.

Kodėl madinga? Pavasaris pats savaime reikalauja spalvų pliūpsnio ir netikėtų sprendimų. Su dviem spalvomis galite susigalvoti įvairiausių linksmų variacijų: prancūziškas manikiūras, ornamentai, įstrižinis lakavimas ar ant šviesaus lako ryškūs taškučiai, kurie garantuotai pakels nuotaiką.

GELINIO LAKAVIMO PASLAPTIS: IR RYŠKŪS, IR ILGALAIKIAI

Įkvėpė: nepriekaištingas blizgesys iš „Matthew Williamson" kolekcijos.

Kodėl madinga? Neturite laiko kasdien užsiiminėti nagų grožio procedūromis? Gelinis lakavimas leis tai daryti kas dvi savaites (pedikiūrą dar rečiau!) ir džiaugtis blizgiais, tvarkingais bei madingais nagučiais. Tai sprendimas šiuolaikinei moteriai, kuri visur skuba, lekia ir taupo savo laiką. Pavasariška idėja - prancūziškas manikiūras su netikėtomis spalvomis (violetine ir mėlyna, ruda ir pieno baltumo, žalia ir samanų atspalvio).

ŠLOVĖ AUKSUI

Įkvėpė: „Nina Ricci" ant podiumo demonstravo auksinės moters prabangą.

Kodėl madinga? Manote, kad aukso detalės ir spalva tinka tik išskirtiniam vakarėliui? Turime gerą naujieną - ją derinkite ir kasdienai. Aišku, auksinis manikiūras turi būti lyg išskirtinė detalė, nes jei auksu tviskės ir drabužiai, ir aksesuarai - vaizdelis bus ne prabangus, o labai liūdnas... Auksas skleidžia eleganciją ir tinka rafinuotoms damutėms.

Įsimink šias 2014-ųjų pavasario/vasaros manikiūro tendencijas:

  1. Nagų ilgis - trumpas ir labai trumpas.

  2. Akcentai: neutralumas, paprastumas arba ryškumas, blizgesys ir įdomios formos.

  3. Lakavimo būdas - gelinis. Valio, jei turi energijos nagučius kasdien gražinti, jei ne - rinkis gelinį lakavimą.

  4. Nagų forma - dailus ovalas arba apskritimas.

  5. Spalvos: balta, pieno, grietinėlės, smėlio, kava su pienu, juoda, tamsiai mėlyna, romantiški pasteliniai atspalviai.

  6. Dekoras - blizgūs elementai, pavyzdžiui, gėlių formos priklijuojamos detalės.