Britų mokslininkai atėmė malonumą vaidinti kietą šnipą – sukūrė kelnaites žmonėms, kenčiantiems nuo meteorizmo. Nebesidairysim per petį, ar niekas neina iš paskos, kad galėtume atsipalaidavę išleisti dujas, nebeseksim, iš kur pučia vėjas, kad sau nesmardintume panosėj, nebeklausinėsim ir nejuokausim kompanijoje: „Ei, kas čia taip gerai pavalgė?“.

Žodžių, meteorinis žavesys dings iš mūsų gyvenimo. Ir dėl to kalti britai. Jų sukurtas apatinių audinys sugeria mikrodaleles, kurios drauge su išeinančiomis dujomis sukuria negerą kvapą. Tokių savybių audiniui suteikia aktyvus junginys Zorflex. Didžiojoje Britanijoje jis dar naudojamas gaminant kostiumus, skirtus apsisaugoti nuo chemijos poveikio.

Triusikus-bezdukus sukūrė kompanija Shreddies. Juos gali mūvėti visi. Tačiau bene aktualiausi jie yra žmonėms su virškinimo sutrikimais, skrandžio ligomis, sergantiems kolitu.

Žodžiu, bezdėsim į sveikatą ir su šypsena! Bet ar tikrai? Mokslininkai nepateikė duomėnų, kas nutinka tam stebuklingam junginiui po N skalbimų. O jei jis išsiplauna? Bezdėsim su pono Byno šypsena, tikėdami, jog leidžiam bekvapes dujas, o iš tiesų sklis nuo mūsų smarvė kaip nuo atliekų konteinerio?

Beje, o kaip su garsu? Bezdi be kvapo, bet esi greitai identifikuojamas pagal skleidžiamą garsą. Britams dar yra kur tobulėti.