Užverda moteriški principai – juk kiekviena nori jaustis išskirtine. Tačiau barmenui pasiūlius savo širdį ir tik tau vienai skirtą šypseną sunerimsti – naktinis darbas, nuolatinis merginų dėmesys, alkoholio jūros…

Apsilankiusios baruose matome, kaip merginos koketiškai brauko ranka per taurės kojelę, viltingai žvelgdamos į barmeną – galbūt būtent joms jis šyptels. Merginos dažnai pamiršta, kur yra riba tarp flirto ir korimosi ant kaklo, tačiau tą ribą puikiai jaučia patys vaikinai. Kaip atrodo ideali barmeno mergina ir koks yra svarbiausias jos būdo bruožas, mums pasakoja pats barų elitas – „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ Baltijos šalių finalistai – klaipėdietis Algirdas Mulevičius ir vilnietis Giedrius Rimgaila.

Vienos nakties nuotykiai - ne problema

„Susirasti merginą vienam vakarui barmenui taip pat sudėtinga, kaip įsipilti kuro į automobilį. Tačiau susirasti antrą pusę, su kuria norėtum praleisti visą gyvenimą – sunkiau. Ir tai yra būtent dėl barmeno darbo specifikos“, – mintimis dalijasi Algirdas. Vis tik barmenas pripažįsta, kad žino net keletą kolegų, kurie dirbdami baruose būtent darbo metu susipažino su merginomis, su kuriomis jau ilgai yra pora ar net susituokę.

Vaikinas sako, kad toli gražu ne kiekviena mergina supranta, kad flirtavimas už baro yra tik barmeno darbo dalis ir dažniausiai visiškai nieko nereiškia. „Barmenas ne tik pilsto gėrimus, tvarko barą, prižiūri bendrą tvarką, bet ir linksmina žmones bei išklauso jų įdomias ar skaudžias istorijas. Iš dalies barmenai yra kartu ir psichologai“, – sako Algirdas.

Kitas pašnekovas, Giedrius, teigia, kad susirasti rimtą antrą pusę barmenams yra labai sudėtinga: „Susirasti merginą nuotykiams barmenams yra lengviau nei kitiems vaikinams. Tačiau norint susirasti rimtesnę merginą jau yra sudėtingiau – neatitinka darbo ir gyvenimo grafikai. Dažnai antros pusės taip pat dirba baruose arba… yra labai pakančios moterys.“

Antras puses turintys barmenai – ištikimi

Merginos, pasiryžusios savo gyvenimą dalintis su naktimis namo negrįžtančiais vaikinais, jų nuomone, pasižymi pakantumu svetimų moterų flirtui ir šaltu supratingumu savo mylimųjų darbui. Patys barmenai teigia specialiai neerzinantys savo moterų ir su svetimomis gražuolėmis per daug į kalbas nesileidžiantys.

„Mano antra pusė į svetimų merginų flirtą žiūri gana ramiai – ji puikiai supranta, kad toks yra mano darbas ir kad nieko negaliu nei aš, nei ji pakeisti. O aš myliu ir savo darbą, ir savo antrą pusę, tad visi merginų antplūdžiai man yra visai neįdomūs. Myliu savo moterį ir jos neiškeisčiau į jokią kitą“, – mintimis nuoširdžiai dalijasi Algirdas.

Giedrius šiuo metu merginos neturi, tačiau pats sako, kad su merginomis bare bendrauja santūriai ir šypsenų į visas puses nemėto. „Kai turėjau merginą buvau išmokęs bendrauti šaltai ir be jokių intencijų – tiesiog aptarnauti baro viešnias“, – patirtį prisimena Giedrius.

Tad kokia turėtų būti barmeno mergina?
„Supratinga, svarbiausia, supratinga“, – šypsosi Algirdas.

Štai Giedrius nupasakoja pašėlusios merginos portretą. „Barmeno mergina turėtų būti išprotėjusi. Ji turėtų būti crazy tusovčikė – vakarėliai jai turėtų būti kažkur šalia, ji neturėtų būti su jais susipykusi“, – krizena Giedrius.

Algirdas komentuoja papildomai – vaikinas teigia nemanantis, kad gyvenimo laimė yra permiegoti su kuo daugiau merginų. „Pažįstu labai daug barmenų, kuriems tikrai patinka po kiekvienos darbo nakties parsivesti į namus moterį, bet aš tame nematau jokios prasmės. Tai tėra savęs apgaudinėjimas, galiausiai net nepastebi, kad tau jau 35, esi visiškai vienas arba galbūt turi tik šunį. Galbūt tai yra gyvenimo būdas „permiegoti su kuo daugiau merginų“, tačiau aš to niekada nesupratau ir tikriausiai nesuprasiu“, – mąsliai nutęsia vaikinas.

Iš pokalbio su dviem profesionaliais barmenais galima suprasti, kad kiekviena gali tapti barmeno antrąja puse – užtenka tik toleruoti jo darbo valandas, pasitikėti vaikinu, jei jis pasiryžo savo laime dalintis su jumis ir būtent jus išsirinko kaip tobuląją savo vakarėlių dvasią ir atsargiai rinktis tą vienintelį iš visų gražiųjų šypsenų savininkų.