Tad belaukdami premjeros, dalinamės pikantiškais faktais apie tai, kaip neįprastinė Anastasijos ir Kristiano aistra pakeitė pasaulį ir... Lietuvą.

Įkvėpė viduramžio krizė

Trilogijos autorė, kurios tikrasis vardas - Erika Leonard, yra pripažinusi, jog parašyti pirmąjį romaną ją įkvėpė viduramžio krizės ieškojimai. „Tiesiog surašiau savo giliausias fantazijas, ir tiek“, - teigia autorė, kuri jau nuo 2013-ųjų puikuojasi Forbes daugiausiai uždirbančių autorių topuose. Niekas neabejoja, jog rašytojos fantazijos sutapo ir pažadino daugumos žmonių giliausias svajones, kurios dažnai slepiamos net nuo savojo meilės partnerio.

Pardavimo rekordas

Šiandien visame pasaulyje jau parduota daugiau kaip 31 milijonas „Penkiasdešimties pilkų atspalvių“ trilogijos kopijų, aplenkiant visus anksčiau pirmavusius bestselerius, tokius kaip „Haris Poteris ir Mirties relikvijos” arba „Da Vinčio kodas”. Pastaruoju metu autorė rengia dar vieną tos pačios istorijos versiją, tik šįkart pateikiamą paties Kristiano Grėjaus akimis. Romanas bus publikuotas 2018 metais.

Seksualiausia knyga yra...

Pilkųjų atspalvių entuziastai yra nustatę, jog pati seksualiausia yra pirmoji trilogijos knyga – „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“. Pastarojoje net 71 puslapis iš 528, t.y. 13 procentų visos knygos, skirta sekso scenoms. Antroji dalis, „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“, šiuo rakursu šiek tiek nusileidžia – „tik” 11 procentų seksualaus turinio. Galiausiai trečioje vietoje seka paskutinysis romanas „Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių“, kuriame, deja, rasite „vos“ 8 procentus puslapių sekso.

Netikėtas sutapimas

Labai smagu, jog malonaus sutapimo dėka įspūdingas pasaulio skaitytojų susidomėjimas pilkais sekso atspalviais padėjo išgarsėti lietuvių autorės Rūtos Šepetys knygai „Tarp pilkų debesų“ („Between Shades of Grey“). Tūkstančiai amerikiečių supainiojo pavadinimus ir pirko knygą galvodami, jog tai yra erotinio romano tęsinys, nors iš tiesių tai buvo knyga apie Lietuvos tremtinius Sibire.

Augantis filmų populiarumas

2016 metais pasirodžiusi pirmoji „Penkiasdešimties pilkų atspalvių“ ekranizacija sukėlė emocijų audrą ir labai prieštaringus kritikų atsiliepimus. Bet žiūrovai buvo neabejingi: filmo anonsas per pirmąją savaitę sulaukė daugiau kaip 100 mln. peržiūrų. O pasirodžius „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“ anonsui, ta pati statistika pasiekta vos per 24 valandas.

Ką naujo pamatysime „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“?

Neabejotina, jog naujų atspalvių filmui suteiks naujasis režisierius: vietoj anksčiau šias pareigas užėmusios Sam Taylor Johnson išvysime James Foley, žinomą iš tokių filmų kaip „Perfect strange“ ar „Confidense“. James Foley taip pat yra režisavęs ir 12 itin garsaus ir pasisekimo sulaukusio serialo „House of cards“ epizodų. Taigi, kaip tvirtas, vyriškas braižas pakeis lengvą, romantišką ir moterišką žvilgsnį į pasaulį, pamatysime jau netrukus.

Negalima nepaminėti ir naujų personažų, kurie pasirodys „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“, tokių kaip karštoji ponia Robinson (vaidina Kim Basinger), buvusi nuolankioji Kristiano Grėjaus mergina Leila (vaidina Bella Heathcoke) bei naujas Anastasijos Still viršininkas, grėsmingas Jack Hyde, kurį vaidina aktorius Eric Johnson...

Kompleksuojantis sekso dievaitis

Paradoksalu, tačiau aktorius Jamie Dornan, vaidinantis sekso dievaitį Kristianą Grėjų, kompleksuoja dėl savo išvaizdos. „Kai buvau paauglys, buvau liesas ir žemo ūgio, nelabai pasitikėjau savimi. Dabar man 32, bet aš vis tiek save matau kaip tą neišvaizdų vaikinuką“ – sakė J. Dornan. Manau, kad niekada nebūsiu patenkintas savo išvaizda“.

Intriguojančios sekso pamokos

Pagrindinis „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ aktorius J. Dornan atskleidė, jog, norėdamas daugiau sužinoti apie BDSM, lankėsi „sekso požemiuose“ ir stebėjo patyrusių Dominantų ir Nuolankiųjų žaidimus. Tiesa, jis pridūrė, jog, grįžęs namo, ilgai ilgai prausėsi po dušu prieš eidamas pas savo žmoną ir sūnelį.

Ar mes pamatysime Kristianą Grėjų visiškai nuogą?

Nors prieš „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“ premjerą ir sklandė gandai, jog šioje trilogijos dalyje išvysime Kristianą Grėjų visiškai nuogą, tačiau, deja, teks Jus nuvilti: aktorius J. Dornan atskleidė, jog pasirašė sutartis, kuriose teigiama, jog Jo pasididžiavimas nebus rodomas nei vienoje filmo dalyje. Ši žinia nuliūdino nemažai gerbėjų, manančių, jog dėl to filmų turinys bus daug švelnesnis nei garsiuosiuose erotiniuose romanuose.

Staigmena Anastasijai Still ir Dacotai Johnson

Pamenate Raudonąjį žaidimų kambarį? Pasirodo, pagrindinė filmo aktorė Dacota Johnson jį pirmą kartą pamatė tik paties filmavimo metu: prodiuseriai jai specialiai nenorėjo kambario rodyti iš anksto, kad išgautų kuo natūralesnę herojės Anastasijos Still reakciją.

Beprotiškai išaugęs susidomėjimas sekso žaislais

Žmonių erotinę vaizduotę išlaisvinusi trilogija labai pradžiugino ne tik knygynus, kino teatrus, bet ir sekso žaislų parduotuves. Štai Amerikoje skaičiuojama, kad po romano pasirodymo šešiasdešimčia procentų padidėjo raiščių akims pardavimas, botagėlių paklausa išaugo trečdaliu, o analinių kaiščių bei kamuoliukų „Jiggle balls“ prekyba net patrigubėjo.

Sukurti „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ trilogijoje minimi erotiniai žaislai

Anglų kompanija „Lovehoney“, bendradarbiaudama kartu su erotinių romanų autore E.L.James, sukūrė išskirtinę, „Oficialią malonumo kolekciją“, kurioje galima rasti visus pirmoje dalyje minimus sekso žaislus bei aksesuarus. Šiais metais kompanija pristatė naują erotinių žaislų kolekciją „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“, kurią sudaro 23 nauji daiktai: prabangūs, įkraunami vibratoriai, stikliniai bei metaliniai žaisliukai ir itin aukštos kokybės suvaržymo reikmenys.

Pirmosios kolekcijos žaisliukų visame pasaulyje buvo parduota daugiau nei 2,5 milijono vienetų, tad tikimasi, jog naujoji kolekcija bus ne ką mažiau populiari, nei buvusi. Įdomu, kad abi kolekcijas galima rasti ir Lietuvoje (spausti čia).