Skaudžios patirtys prasidėjo dar ankstyvoje mergaitės vaikystėje. Diana anksti neteko motinos. Ji nemirė, tačiau paliko šeimą dėl mylimo vyro. Iš pradžių Dianos motina tikėjosi kartu pasiimti ir vaikus, tačiau teisme dėl jų globos prieš ją liudijo net jos pačios mama. Diana ilgai tikėjo, kad mama juos tiesiog paliko, o tiesą sužinojo tik suaugusi, kai vėl atnaujino ryšius su motina. Tai ją sukrėtė visam gyvenimui...

Nuotr. Vida Press

Sakoma, kad Dianos tėvas lordas Johnas Spenceris buvo labai didelis šykštuolis ir savanaudis. Nieko nestebina faktas, kad jis daug metų puoselėjo planą ištekinti dukterį už princo Charleso. Pranešama, kad sužinojusi šį slaptą tėvo nuosprendį, dar būdama labai jauna, princesė Diana išliejo ne vieną skaudžią ašarą (ji ištekėjo būdama vos 20 metų). 

Nuotr. Vida Press

Princesei teko susitaikyti ne tik su ta mintimi, kad bus prievarta ištekinta už princo, bet ir su tuo, jog tėvas į kandidates pirmiausia buvo pasirinkęs ne ją, o... jos seserį Sarah. Dianai buvo nužiūrėta kita partija  princas Andrew. Deja, kelios netinkamos Sarah viešos frazės apie santuoką iš meilės, ir tėvui teko į jos vietą deleguoti Dianą. Ant jauniausios iš trijų dukrų pečių gulė didžiulė atsakomybė įsiteikti ir patikti Charlesui.

Nuotr. Vida Press

Biografinėse knygose apie princesę Dianą rašoma, kad pirmųjų oficialių vizitų metu karališkose rūmuose ji atrodė labai skurdžiai. Nors buvo kilusi iš kilmingos šeimos, tačiau tuo metu studijavo universitete ir dirbo vaikų darželyje, glaudėsi bendrabučio kambarėlyje, tad prabangos jos gyvenimo nebuvo. Sakoma, kad iš karališkųjų rūmų damų ji sulaukė ne palaikymo ir patarimų, o labai didelių patyčių. Diana sunkiai susitaikė su tokiu aplinkiniu elgesiu, jautė sunkią depresiją. Džiugu, kad atsirado supratingų moterų, kurios jai padovanojo dangaus mėlynumo kostiumėlį. Būtent šį drabužį ji vilkėjo, kai 1981 metų vasario 24 dieną viešai buvo paskelbta apie jos ir princo Charleso sužadėtuves.

Nuotr. Vida Press

Prieš vestuves vargšė Diana patyrė naują spaudimą iš karališkųjų rūmų damų ir visuomenės. Kalbėta, kad būsima princesė atrodo gerokai nutukusi. Tai ją pastūmėjo laikytis griežtų dietų. Tačiau neilgai Diana ištverdavo badaudama... netrukus atsidurdavo konditerinių produktų parduotuvėse, kur prisikimšdavo bandelių. Po to vėl sekdavo vėmimo priepuoliai... Taip ruošiantis vestuvėms ji susirgo bulimija ir numetė net 12 kilogramų. Jos siuvėja teigia, kad vestuvinę suknelę siaurinti teko begalę kartų.

Nuotr. Vida Press

Tikros meilės tarp princo Charleso ir princesės Dianos tikriausiai niekada ir nebuvo... Tai darėsi akivaizdu nuo pirmųjų dienų po jų santuokos, įvykusios 1981 metų liepos 29-ąją Šv. Pauliaus katedroje. Tik pasibaigus oficialioms iškilmėms, jaunikis atsitvėrė tylos ir abejingumo siena. Sakoma, kad medaus mėnesio metu jis Dianai nerodė absoliučiai jokio dėmesio, o vieną dieną užsigeidė paskambinti ne kam kitam, o būsimai savo meilužei Camillai. Nugirstas judviejų pokalbis į šipulius sudaužė jaunos merginos širdį.

Nuotr. Vida Press

Apsėsta vienišumo ir vyro abejingumo, besilaukdama pirmojo sūnaus princesė Diana ryžosi siaubingam žingsniui. Nestabilioje būsenoje ji vyro akivaizdoje šoko žemyn nuo laiptų. Nors kita šio įvykio versija ta, kad ji tiesiog paslydo. Tąkart viskas baigėsi laimingai. Tačiau karališkųjų rūmų tarnai pasakojo ir daugiau atvejų, kai atrodė, kad Diana bando žudytis. Dažniausiai tai įvykdavo ginčų su vyru metu, kurie kildavo dėl Camillos.

Nuotr. Vida Press

Kelių rūmų darbuotojų prisiminimuose rašoma, kad princas Charlesas po sūnaus Williamo gimimo kalbėjęs tik apie mergaitę, mat įsivaizdavo, kad negali būti nieko geriau už gražią vaikų porelę. Pasakojama ir tai, kad princesė Diana, matydama didžiulį vyro norą turėti dukrą, troško pagaliau suvienyti šeimą. Po pirmųjų tyrimų ji sužinojo, kad jiems gims antras berniukas, ir labai nusiminė. Kalbama, kad moteris išgyveno didžiulį sielvartą, nes labai bijojo nuvilti vyrą.

Nuotr. Vida Press

Nelaiminga santuoka princesę pastūmėjo paguodos ieškoti už vedybinio guolio. Ji net žuvo su vienu iš savo mylimųjų, kuris, kaip sklinda gandai, ketino tą vakarą jai pasipiršti. Raudonplaukis (įtariama princo Harry tėvas) Jamesas Hewittas, paprastas automobilių prekeivis Jamesas Gilbey, asmeninis sargybinis Barry Mannakee, širdies chirurgas ir Pakistano Hasnatas Khanas, arabų milijonierius Dodis al Fayedas ir daugelis kitų vyrų, šildžiusių Dianos širdį bei lovą. Deja, nei su vienu iš jų ji neatrado tikrosios laimės

Nuotr. Vida Press

Dar vienas didelis smūgis Dianai buvo karalienės išdavystė, kuri negalėjo ignoruoti skandalų, susijusių su sūnaus santuoka, ir galiausiai priėmė nelengvą sprendimą dėl oficialių jų skyrybų. Liaudies taip mylima princesė labai įsižeidė, kad kažkas už ją pačią nusprendė, jog santuoka privalo būti nutraukta. Tačiau kelio atgal nebuvo, karalienės nuosprendis įsigaliojo ir atvėrė jai kelią į absoliučią laisvę.

Nuotr. Vida Press

Neilgai truko Dianos laimė atsiribojus nuo karališkosios šeimos. 1997 m. rugpjūčio 30 d. požeminiame kelyje po Almos aikšte, netoli Eifelio bokšto, vairuotojui nesuvaldžius automobilio, ji tragiškai žuvo. Šį pasaulį paliko ligoninėje, po sunkios, bet neveiksmingos operacijos.

Nuotr. Vida Press