„Įtampos ar baimės prie vairo niekada nejutau, todėl sėkmingai važinėjau tiek laukiantis kūdikio, tiek dabar. Jei atvirai, saugiausiai kelyje jaučiuosi tada, kai pati esu prie vairo. Nors mano vyras tikrai drausmingas ir puikus vairuotojas, tačiau kiekvienai mamai atrodo, kad ji vairuoja atsargiau už visus, – šypsosi Ieva. – Visada buvau atsargi prie vairo. Tačiau gimus vaikui tapau dešimt kartų atsargesne“.

Šeimoje saugumas kelyje yra pirmoje vietoje. Net jei vaikas ožiuojasi, vairuodama negalvoju jo pasisodinti šalia savęs

Žinoma mama sako, kad automobilyje nėra jokių išimčių net mylimiausiam sūnui, jei kalba pasisuka apie saugumą.

„Šeimoje saugumas kelyje yra pirmoje vietoje. Net jei vaikas ožiuojasi, vairuodama negalvoju jo pasisodinti šalia savęs. Sūnaus vieta – kol kas yra vaiko kėdutėje“, – pasakoja drabužių „Say Yes to Mom“ kūrėja.

Ievos ir Rolando sūnui dabar jau dveji su puse. Todėl tėveliams kur kas lengviau vežioti ūgtelėjusį Motiejų. Juo labiau, kad jie imasi visų atsargumo priemonių, kad kelionės metu vaikui nekiltų jokio diskomforto.

Vaikiškoje automobilio kėdutėje saugiai pasodintam vaikui Ieva sudeda žaislus, gėrimus ir maistą taip, kad jis pats galėtų ranka pasiekti ir neprašytų vairuojančios mamos kažko paduoti.

„Man nereikia nukreipti dėmesio nuo kelio ir tiesti ranką link jo ieškoti kažkokio nukritusio daikto. Tokios situacijos yra labai pavojingos, todėl stengiuosi vežtis šimtą žaislų ir balionų, lagaminą maisto, kad Motiejui nieko nepritrūktų ir jis pats galėtų pasiimti, ko jam tuo metu norisi“, – naudingais patarimais dalinasi mama.

Ieva ir Rolandas Mackevičiai su sūneliu Motiejumi

„Mamoms, pačioms vežiojančioms vaikus, reikia atsargumo ir didesnio susikoncentravimo į kelią. Kad ir kaip sunku, bet nereikia gręžiotis į vaiką ir žvalgytis, kas ten gale vyksta. Net jei vaikas verkia. Kartais ir viena sekundė gali būti lemiama, akimirkai nusisukus gali įvykti nelaimė“, – pasakojo Ieva.

Drabužių kūrėja sako, kad vairuodama visada stengiasi susikoncentruoti į kelią, nesisukioti į galą ir nesilankstyti. Reikalui esant mama visada sustoja leistinoje vietoje ir viską sutvarko.