Keleriems metams buvau pamiršusi naminių grietiniečių skonį, bet prieš kelias dienas, vartydama savo receptų užrašus, pamačiau ir prisiminiau šį receptą. Nesu ruošusi grietiniečių pagal jokį kitą receptą, nes šis buvo močiutės - o ji virtuvėje viską žinojo ir mokėjo geriausiai.
Dalinuosi su jumis savuoju palikimu.

Tešlai reikės:
300 g miltų,
90 g cukraus,
100 g grietinės,
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.

Įdarui :
150 g varškės,
3 šaukštų cukraus,
25 g miltų,
1 kiaušinio,
vainilino cukraus.

Gaminimas. Iš pradžių pasiruoškite įdarą - sumaišykite cukrų ir kiaušinį. Į masę sudėkite varškę, miltus ir viską gerai išmaišykite.
Pradedame ruošti tešlą. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi, supilkite išplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydamos dėkite po šaukštą grietinės, kol įmaišysite visą grietinę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto masę. Tešlą gerai išminkykite. Tuomet iškočiokite maždaug 0,5 cm storio ir stikline išspauskite 10 cm skersmens apskritimus.

Į vieną apskritimo pusę dėkite šaukštelį įdaro, kitu šonu jį uždenkite, bet per daug nespauskite kraštelių (užspaudus tešla kepant gali sutrūkinėti). Kad grietiniečiai būtų blizgūs, galite jų viršų patepti kiaušinio plakiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Skanaus !