Jos, atrodo, ir sukurtos tam, kad būtų prikimštos. Ir nesvarbu, kas tai bus  malta mėsa su ryžiais ar be jų, sūris, vaisiai ar įvairios daržovės. Svarbiausia  įdarytas paprikas gerai ištroškinti.

Kokios tinka? Nemažos, kad būtų kur grūsti gėrybes, ir lygios, kad įdaras idealiai užpildytų kiaurymę. O dėl spalvos, tai galite rikiuoti ir tautinę  trispalvę mozaiką: geltonas, žalias ir raudonas paprikas.

Reikės:

Įdarui:

12 saldžiųjų paprikų (įvairių spalvų),

350 g maltos mėsos,

150 g ryžių

1 didelės svogūno galvos,

34 šakelių petražolių ir krapų,

1 ryšulio svogūnų laiškų,

druskos,

pipirų,

2 šaukštų augalinio aliejaus.

Padažui:

1 litro grietinėlės (10 proc. riebumo),

2 šaukštų pomidorų padažo,

1 svogūno galvos,

3 skiltelių česnako,

3-4 šakelių petražolių ir krapų, 

šlakelio augalinio aliejaus,

druskos,

pipirų.

Gaminimas.

1. Paprikas kruopšiai nuplaukite ir kiekvienai nupjaukite galą su uodegyte  bus beretė, kurią uždėsime ant įdarytos paprikos.

2. Paprikos vidurius kruopščiai išgremžkite.

3. Ryžius nuplaukite, suberkite į verdantį ir pasūdytą vandenį ir virkite 7 minutes. Išverskite apvirtus ryžius į kiaurasamtį, leiskite nuvarvėti.

4. Svogūno galvą ir žalumynus susmulkinkite atskirai. Iš pradžių aliejuje iki gelsvumo (apie 3 min.) pakepinkite svogūną, paskui suberkite žalumynus ir kepkite dar 1 min.

5. Maltą mėsą, ryžius, svogūną su žalumynais sumaišykite, pagardinkite pipirais, druska.

6. Įvairiaspalves paprikas prikimškite įdaru, ant viršaus uždėkite beretes.

7. Metas padažui. Supjaustykite svogūną ir česnaką, juos pakepinkite 2 min. aliejuje. Paskui supilkite pomidorų padažą, grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Padažą kaitinkite ant lėtos ugnies 7 min., paskui suberkite smulkintus žalumynus, pamaišykite ir nukaiskite.

8. Įdarytas paprikas sustatykite į platų puodą, užpilkite padažu, uždenkite ir troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 35 min.