SALDŽIARŪGŠTĖ MIŠRAINĖ

Ingredientai:

3 kg svogūnų
2 kg cukinijų
300 g paprikų
2 pomidorų
1 galvos česnakų
1 stiklinė cukraus
2,5 valgomųjų š. druskos
0,5 stiklinės acto
3 valgomieji š. aliejaus
Cukinijų mišrainė

Gaminimas:

Česnakus ir pipirus sutrinti į košę ir kaitinti kartu su pomidorais. Dėti žiedais pjaustytus svogūnus, juostelėmis pjaustytas paprikas, pilti aliejaus, cukraus, acto ir druskos. Virti 30 minučių, o po to sudėti stambiais kubeliais pjaustytas cukinijas ir virti dar 10 minučių. Masę sukrėsti į sterilizuotos stiklainius ir užsukti dangtelius.

MIŠRAINĖ GREITUKAS

Ingredientai:

2,5 kg cukinijos
1 kg morkų
2 didelių svogūnų
5 pomidorų
2 česnakų galvučių
150 g cukraus
2 v. š. druskos
250 ml aliejaus
150 ml acto.

Gaminimas:

Nuluptas ir išvalytas cukinijas supjaustome mažais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka, svogūnus smulkiai supjaustome, pomidorus nulupame ir susmulkiname. Viską dedame į didelį puodą, suberiame ir supilame visus likusius ingredientus (paliekame tik česnaką). Kai masė užverda, patroškiname maždaug 30 minučių ant vidutinės ugnies. Sudedame česnakus, paverdame dar keletą minučių. Sudedame į sterilius stiklainiukus.

MIŠRAINĖ SKANUMĖLIS

Ingredientai:

2 kilogramų pomidorų
2 kilogramų cukinijų
1 kilogramo geltonųjų svogūnų
1 česnako galvutės
2,5 v. š. druskos
pipirų
kelių čili pipirų
2,5 v. š. cukraus
100 ml aliejaus
100 ml acto
200 ml vandens

Gaminimas:

Smulkiai supjaustykite visas daržoves ir dėkite į puodą, supilkite bei suberkite likusius produktus. Viską gerai išmaišykite. Masę virkite ant mažos ugnies maždaug 20 minučių. Mišrainę pilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais ir apvertus palaikykite, kol atvės.