Pavyzdžiui, galima iškepti pailgas banano puseles ir užpilti medumi arba tirpintu šokoladu. Galima paprasčiausius kvadratinius sausainius sutepti kondensuotu pienu. O kad būtų ne toks nuobodus estetinis vaizdas, uždėkite ant suspaustų sausainių šaukštelį aviečių uogienės.

Taip, braškės įsimylėjėlius nuteikia žaismingai. Gali būti garantuota visu 100 procentų, kad raudonos uogos suspaudys reikiamus romantikos, emocijų bei koketiškumo mygtukus. Bet gal palaukime lietuviškų braškių...

Jei kažko norisi romantiškam vakarui dviem, pasigaminkime kriaušių.

Reikės:
1 butelio raudonojo vyno,
4 šaukštų cukraus,
2 cinamono lazdelių,
0,5 šaukštelio gvazdikėlių,
1 apelsino,
imbiero šaknies,
4-6 kietų kriaušių.

Gaminimas. Vyną supilkite į puodą, suberkite cukrų, prieskonius, apelsiną (supjaustykite su žievele), keletą gabalėlių imbiero. Virinkite ant mažos ugnies 15-20 minučių.

Kriaušes nulupkite, tačiau kotelius palikite. Įdėkite jas į vyną su prieskoniais, uždenkite dangteliu, virkite 15 minučių ant mažos ugnies, nuolat pavartydamos vaisius.

Nuimkite puodą nuo viryklės, įdėkite kriaušes į dubenėlį ir supilkite ten vyną be prieskonių. Leiskite desertui atvėsti, uždenkite ir pastatykite 6-8 valandoms į šaldytuvą.

Kriaušes patiekite kambario temperatūros. Prie šio deserto galite dėti ledų arba plaktos grietinėlės.