Ak, bulvelės. Šios nepaprastai skanios daržovės, kurių yra tiek daug rūšių (ir spalvų), suteikia mums visą pulką maistingų medžiagų, įskaitant vitaminą C, kalį ir vitaminą B6. Vidutinėje 150 gramų bulvėje yra tik 110 kalorijų, jokių riebalų ir šiek tiek natrio, todėl bulvės gali būti puikus dietinis maistas.
Netikite? Štai keli variantai, kaip gardžiai ir nekaloringai paruošti bulves bei paįvairinti virtuvės kasdienybę.
Mano atradimas: skrudintos raudonos bulvės su alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu arba paprastos keptos bulvės su, išdrįsiu pasakyti, šiek tiek sviesto. Štai dar keli būdai, kaip paruošti bulves ir jomis mėgautis (ištraukos iš virtuvės šefų blogų).

Bulvės graikiškai
„Man patinka sukapoti bulves (bet kokią rūšį) kąsnio dydžio gabalėliais, sudėti jas į orkaitėje kepti tinkamą indą, aplaistyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti pipirais, trupučiu jūros druskos, graikiškomis žolelėmis ir raudonėliu bei kepti jas iki 200 laipsnių įkaitusioje orkaitėje 45 - 60 minučių, kol jų vidus suminkštės, o išorė taps traški“.

„Man patinka rožinės ar geltonos bulvės (ar net gi saldžiosios bulvės), su odele supjaustytos ketvirčiais, apšlakstytos aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi ir apibarstytos kario, imbiero, paprikos ir kurkumos mišiniu. Aš jas skrudinu, kol jos tampa traškios. Aš taip pat mėgstu jas valgyti su padažu, padarytu iš paprasto neriebaus graikiško jogurto, sumaišytu su truputėliu česnako, krapais ir žaliosiomis citrinomis".

Keptos ir paskanintos prieskoniais
„Man patinka keptos saldžios bulvytės „fri". Aš supjaustau saldžią bulvę į 10 -12 šiaudelių, aplaistau juos 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus, sumaišytu su bet kokiais po ranka pasitaikiusiais prieskoniais (paprastai įberiu ir maltos aitriosios paprikos). Kepu bulves iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol jos tampa traškios ir skanios".

„Mano mėgstamiausias bulvių gaminimo būdas - supjaustyti jas ketvirčiais ir kepti orkaitėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus, rozmarinais, česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų. Labiausiai man patinka keptų raudonųjų bulvių skonis ir spalva".

Paprastai paruoštos
„Man nėra nieko geresnio, nei paprastai keptos bulvės. Ant savųjų aš užsidedu neriebios grietinės ir juodųjų pupelių humuso - skanumėlis!"

„Aš dievinu paprastai keptas bulves su bazilikų - gražgarsčių graikiškų riešutų pesto".

„Man patinka keptos bulvės, apibarstytos trupučiu pipirų ir apšlakstytos šiek tiek citrinos sulčių, arba keptos bulvės su šiek tiek pomidorų padažo ir arbatiniu šaukšteliu sutarkuoto parmezano sūrio. Paprasta ir nepaprastai skanu!"

Paprasčiausiai saldu
„Man patinka kepti saldžias bulves ir apipilti jas neriebiu graikišku jogurtu bei apšlakstyti jas klevų sirupu. Jogurte gausu baltymų, be to, tai yra mažai riebalų turintis grietinės (kuri yra tradicinis keptų bulvių padažas) pakaitalas, o klevų sirupas suteikia šiek tiek papildomo saldumo".  

„Štai paprastas mano mėgstamas receptas. Nuskuskite ir sukapokite apie 1 kilogramą saldžiųjų bulvių į 2,5 centimetrų gabalėlius. Užpilkite jas vandeniu ir virkite, kol galėsite lengvai jas perdurti šakute (apie 10-15 minučių). Kruopščiai nusausinkite ir sudėkite jas į mikserį. Įdėkite 1 - 2 valgomuosius šaukštus sviesto, 1 - 2 valgomuosius šaukštus klevų sirupo ir 1/2 puodelio neriebaus pieno bei plakite, kol pasigamins vientisa masė".

Šiek tiek pikantiškos
„Man patinka sumaišyti bulvių šiaudelius su alyvuogių aliejumi ir čili pipirų milteliais, kepti jas iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol jos taps auksinės. Tada apšlakstau jas žaliosios citrinos sultimis ir apibarstau smulkiai sukapota kalendra".

„Man patinka bulvės šaltose mišrainėse su žalumynais, lęšiais ir aštriu padažu".

Šiltos ir skanios
„Man patinka bulvių ir porų sriuba. Jei norite paruošti sriubą dviems asmenims, nulupkite ir kubeliais supjaustykite dvi bulves, užpilkite jas trimis puodeliais vištienos sultinio ir viską virkite apie 30 minučių. Tada 2 porus bei 1 stiebą saliero smulkiai sukapokite ir sudėkite į puodą bei viską virkite dar 15 minučių. 1 valgomąjį šaukštą miltų sumaišykite su 0,5 puodelio sutirštinto lieso pieno, pagardinkite prieskoniais, šiek tiek sutrinkite bulves ir valgykite!"

„Man patinka įdėti saldžiųjų bulvių gabalėlius į daržovių sriubą, kad ji būtų riebesnė ir sotesnė".