Telegraph.com surinko keisčiausių pasaulio valgių sąrašą. Daugelis jų mums, lietuviams, tikrai kelia pasišlykštėjimą. Na, bet geriau pagalvojus, juk valgome kiaulės kojas, kodėl negalime valgyti vištų kojų? Žemaitiški kraujiniai vėdarai irgi galėtų ne vieną užsienietį pašiurpinti.

Bet vis dėlto, neskaitykite šio straipsnio, jei šiuo metu valgote.

Kepti tarakonai

Šis didžiausias vorų baimę turinčių žmonių košmaras Kambodžoje patiekiamas keptas. Tarakonų galima nusipirkti turguose. Kepti tarakonai puikiai tinka kaip traškus užkandis. 

Jūrų kiaulytė

Jos gali atrodyti mielos mokyklos klasėje, bet jūrų kiaulytės tavo lėkštėje neatrodo taip žavingai. Peru gyventojai, gyvenantys Andų kalnų kaimeliuose, valgo jūrų kiaulytes kaip puikų proteinų šaltinį. Jūrų kiaulytės iškepamos ir patiekiamos su galva ir galūnėmis. Skonis šiek tiek primena triušio mėsą.

Pūdytas ryklys

Specialus Islandijos patiekalas „Hakarl" yra iš tiesų ne itin malonaus skonio. Tradiciškai gaminamas iš ryklio mėsos, kuri įdedama į duobę ir uždengiama akmenimis bei žvyru ir taip laikoma tris mėnesius. Tada mėsa yra supjaustoma į nedidelius gabalėlius ir laikoma dar kelis mėnesius. Nors skonį dar galima pakęsti, tačiau sakoma, kad kvapas yra atstumiantis.

Kiaušinis su kojomis

Dar kitaip šis patiekalas vadinamas „kiaušiniu su kojomis". Tai kasdien valgomas filipiniečių patiekalas - anties ar vištos kiaušinis su beveik išsivysčiusiu embrionu, kuris turi net plunksnas, kojas ir sparnus. Toks kiaušinis yra išverdamas ir valgomas su visu lukštu.

Vištų kojos

Tai populiarus patiekalas Azijoje, Jamaikos bei Peru virtuvėse. Vištų kojos yra dažnai patiekiamos su sriuba ar juodųjų pupelių padažu. Kadangi koja yra iš vienų kremzlių ir smulkių kaulelių, tai tikrai nėra valgis kiekvieno skoniui.

Gyvi aštuonkojai

Valgyti šį patiekalą tikrai susigundytų ne kiekvienas, ypač matydamas, kaip patiektas gyvas aštuonkojis rangosi lėkštėje, bandydamas pasprukti. Taip pat nepratusių prie šio maisto žmonių organizmui gali būti sudėtinga suvirškinti aštuonkojų čiuptuvus.

Žiurkės

Žiurkės sunaikina Vietnamo ūkininkų derlių, tad šie jas pagauna, suvynioja į bananų lapus ir pardavinėja turguje. Kepta žiurkė itin populiarus patiekalas Tailande, kaip ir šikšnosparniai.

Jaučio penis

Tradicinis afrodiziakas - jaučio penis - yra valgomas įvairiose Tolimųjų Rytų vietose. Per Kinijoje vykusias olimpines žaidynes kinų atletai netgi prašė, kad sriuba su buliaus peniu būtų įtraukta į jų kasdienį valgiaraštį. Gal būtent tai jiems padėjo laimėti 51 aukso medalį.