Juk anksčiau damos tobulai valdė kūno kalbą ir paprasčiausias rankos mostas, antakio kilstelėjimas ar iš po pasijonio švystelėjęs lopinėlis apnuogintos čiurnos reiškė daugiau negu 100 žodžių!
O kartais su tais žodžiais taaaaip sunku! Tad kai vakarėlyje, universitete ar šiaip draugų susibūrime išvysite savo simpatiją, pasitelkite žvilgsnį. Tai vienas galingiausių ginklų, norint nusiųsti JAM žinutę:

Laikas nuo laiko į jį žvilgtelkite. Kiekvienas mūsų jaučia aplinkinių žvilgsnius, nes jie tartum nematomas niuktelėjimas į šoną. Jeigu kas kelias minutes į jį pažvelgsite, jis tai pajus ir galiausiai jūsų akys susitiks.

"Spyruokliuokite". Nespoksokite į jį kaip į reportažą apie avariją. Jūsų žvilgsniai turi būti trumpučiai - lyg kamuoliuko atšokimas nuo sienos. Kai judviejų akys susitiks, nenusukite žvigsnio, atvirkščiai - užlaikykite akių kontaktą ir žvelkite į jį su smalsumu, tačiau ne ilgiau negu kelias sekundes.

Pakartokite žvilgsnius. Jei jau pavyko sugauti žvilgsnį, pereikite prie tolimesnio veiksmo. Karts nuo karto žvilgtelkite į savo simpatiją, tačiau vos jam pažvelgus į jus, nusukite akis.

Leiskite jam skaityti jūsų mintis. Pirmąkart sugavęs jūsų žvilgsnį, vaikinas gali pagalvoti, kad tai - tik atsitiktinumas. Tačiau pamatęs, kad nuolat į jį žvilgčiojate, jis supras, kad jums patinka. Tačiau lengvai nepasiduokite. Neleiskite sau užsižiūrėti: trumpučiai žvilgsniai tik didins jo susidomėjimą ir norą ilgiau pažvelgti jums į akis.

Trumpam atsitraukite. Metas keisti strategiją. Kadangi jaukas suveikė ir vaikinas pats stengiasi sugauti jūsų žvilgsnį, metas atsitraukti. Kelias minutes visiškai nekreipkite į jį dėmesio. Jūsų objektui pasidarys smalsu, kodėl nustojote į jį žiūrėti, pradės kilti azartas ir jis pats ims primygtinai į jus žiūrėti, tam, kad vėl sugautų jūsų akis.

Apsukite žaidimą. Akies kampučiu stebėkite jums patinkantį žmogų. Vos pajutusi, kad jis į jus žiūri, atsisukite ir pažvelkite jam tiesiai į akis. Dabar atrodys, kad būtent jis yra jumis susidomėjęs ir stengiasi rodyti dėmesį, o ne atvirkščiai.

Pratęskite žvilgsnį. Jeigu jums pavyko prikaustyti jo dėmesį ir vaikinas su nekantrumu laukia, kada vėl į jį pažvelgsite, judviejų akims susitikus, iškart nenusisukite. Išlaikykite žvilgsnį kelias sekundes.

Nusišypsokite ir parauskite (bent jau mintyse). Kalbėkitės su draugėmis ar stenkitės atrodyti susidomėjusi kažkuo kitu, tačiau karts nuo karto į jį žvigtelkite. Kai jūsų akys susitiks, nusisukite ir nusišypsokite. Jeigu neparausite, užteks kukliai, šiek tiek susigėdusiai nudelbti akis. Tačiau nesišypsokite į jį žiūrėdama! Šypsena turi pasirodyti tik jums nusisukant.

Stebėkite jo emocijas. Ar vaikinas, į kurį žiūrite, jums atsako tokiais pačiais žvilgsniais? Ar jo žvilgčiojimai dažni? Jei taip, jūs pakeliui į sėkmę. Jeigu laukiamo atsako nėra, vadinasi, jis nesusidomėjo. Visų žvilgsnių karų laimėti neįmanoma, tad metas judėti pirmyn.

Padovanokite jam šypseną žiūrėdama į akis. Kai jau įsitikinote, kad patinkate vaikinui, metas atversti kortas. Vieną iš tų kartų, kai jūsų akys susitinka ilgam, apdovanokite jį šypsena. Jeigu vaikinas atsakys tuo pačiu, jūs laimėjote aukso puodą! Jeigu jis atrodo nustebęs arba tiesiog nusisuka, metas trauktis iš žaidimo arba duoti jam dar kelias minutes "apšilti".

Pabaiga. Jeigu jau apsikeitėte šypsenomis, suteikite jam progą jus užkalbinti. Kai sugausite jo žvilgsnį, stokitės ir trumpai žvilgtelkite į barą ar išėjimą, tuomet vėl pažvelkite į jį ir lėtai eikite savo tikslo link. Taip jam duosite ženklą, kad jis gali jus sustabdyti ir užkalbinti pakeliui.