Neseniai suradau bananinio vyniotinio receptą, kuris mane pavergė. Jis ne tik beprotiškai skanus, bet ir atrodo fantastiškai. Vyras juokiasi, kad tokį grožį gaila netgi valgyti.

Ingredientai:

4 kiaušiniai
pusė stiklinės cukraus
vanilės
pusė stiklinės miltų
2 arbatiniai šaukšteliai sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai medaus
plaktos grietinėlės
1 bananas
pagal skonį galite pridėti cukruotų vaisių, uogų, tarkuoto šokolado
Bananinis vyniotinis

Gaminimas:

Išplakite kiaušinius su cukrumi iki vientisos masės. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Įdėkite sviesto ir medaus. Būtinai nuolat maišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ir kepkite vyniotinio pagrindą ant aliejuje išteptos skardos apie 10-15 minučių, kol tešla paruduos. Tačiau pagrindas neturėtų būti per sausas ar suskrudęs.

Šiek tiek atvėsinkite kepinį ir ištepkite išplakta grietinėle, pagardinta vanile ir 4 šaukštais cukrumi. Sudėkite bananą ir atsargiai suvyniokite ritinėlį.

Apibarstykite vyniotinį cukraus pudra ar sirupu. Jei norite, kepinį galima dekoruoti vaisiais, karštu šokoladu ar uogomis. Į tešlą galite įdėti kakavos, tuomet vyniotinis bus rudas.