Štai dvi pagrindinės priežastys, kodėl atsiranda šių nemalonių žymių ant odos. Pirma, tokių spuogelių atsiranda tada, kai prakaito liaukos tinkamai neatlieka savo funkcijos (dažnai pasitaiko kūdikių atveju). Vis dėlto tai – ne vienintelė galima priežastis. Baltų dėmelių ant veido odos gali atsirasti dėl pažeidimų, susijusių su buvimu saulėje, patirtais nudegimais, užsikimšus poroms ir po steroidinių tepalų naudojimo. Nors kartais tenka įdėti nemažai pastangų norint atsikratyti šių dėmelių, egzistuoja gausybė natūralių priemonių, padedančių pasiekti trokštamų rezultatų.

Citrinų sultys su cukrumi

Tai – nuostabus antioksidantas, pasižymintis gydomosiomis savybėmis. Sumaišykite 2 šaukštus cukraus su vienos citrinos sultimis ir šaukštu aliejaus. Mišinį tepkite ant veido ir palaikykite 20-30 minučių.

Natūralus medus

Medus taip pat pasižymi puikiomis gydomosiomis savybėmis, medicininiais tikslais naudojamas jau tūkstančius metų. Dėl savybių, kuriomis pasižymi medus, jis padeda pašalinti išorinį odos sluoksnį, o tai savo ruožtu skatina odos atsinaujinimą. Siekdami pagerinti rezultatą sumaišykite medų su cukrumi.

Ricinos aliejus

Ilgą laiką ricinos aliejus naudotas vidurių užkietėjimo, astmos ir šlapimo pūslės infekcijoms gydyti, tačiau dabar aiškėja, kad šis aliejus kuo puikiausiai tinka ir odos problemoms gydyti. Sumaišykite lygiomis dalimis alyvuogių ir ricinos aliejus, tepkite mišinį ant veido. Leiskite mišiniui įsigerti į odą, o tada nusausinkite veidą.

Veido garinimas

Turbūt esate girdėję apie teigiamą garų poveikį norint atsikratyti toksinų. Garai padeda atverti poras ir pašalinti visus nešvarumus, esančius odoje.

Arbatmedžių aliejus

Antibakterinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis pasižymintis arbatmedžių aliejus kuo puikiausiai tinka odos problemoms šalinti. Nedideliu arbatmedžių aliejaus kiekiu tapti pažeistus odos plotus. Palikti aliejų ant odos nakčiai, ryte aliejų nuplauti.

Granatų žievelių milteliai

Tai žinomiausia baltų taškelių gydymo priemonė, pasižyminti antioksiduojančiomis ir odos atsinaujinimą skatinančiomis savybėmis. Kepinkite granatų žieveles kol paruduos, tada sutrinkite jas į miltus, galiausiai, jei norite, galite jas sumaišyti su citrinų sultimis. Mišinį dėkite ant veido odos ir palikite mažiausiai 15 minučių. Veidą nuskalaukite. Procedūrą kartokite kelias savaites, kol oda taps skaisti.

Kukurūzų krakmolas ir obuolių sidro actas

Maišykite šiuos du ingredientus, kol jie virs vientisa pasta. Mišiniu tepkite veidą ir palaikykite apie 25 minutes. Veidą nuskalaukite.

Vaistinių ožragių lapai

Antiseptinių, priešuždegiminių ir antioksiduojamųjų savybių turinti priemonė padeda gydyti aknę, inkštirus, nudegimus, baltus taškelius ir kitas dažnai pasitaikančias veido problemas. Saują vaistinių ožragių lapų sutrinkite su nedideliu kiekiu vandens. Gauta pasta tepkite veidą, po penkiolikos minučių mišinį nuplaukite.

Jokio makiažo naktį

Ši taisyklė turėtų tapti įpročiu, nes per naktį ant veido paliktos makiažo priemonės dirgina odą ir gali baigtis nemaloniomis problemomis. Svarbu pašalinti nuo veido chemines medžiagas, kai tik tai įmanoma.

Laiką leiskite šešėlyje

Rekomenduojama vengti tiesioginių saulės spindulių, nes jie žalingai veikia odą ir gali ją pažeisti.