Siūlome dietą kiekvienam Zodiakui ženklui. Pabandom pasitikrinti - o gal jau seniai mėgstate tai, ką siūlo horoskopas?

AVINAS

Siūloma savo valgiaraštį paįvairinti košėmis bei daržovėmis, kurių svarbiausi - kopūstai, ridikėliai, morkos ir burokėliai. Iš žalumynų rinkitės petražoles, krapus ir svogūnų laiškus.

Tačiau tai nereiškia, jog turite atsisakyti mėsos, tačiau pirmenybę teikite avienai, ėrienai, ožkos mėsai.

Jūsų desertas - greipfrutas ir arbūzas. O privengti reikėtų gyvulinės kilmės riebalų, kavos, aštraus ir marinuoto maisto, taip vakarienės po 18 valandos.

JAUTIS

Būtent jie iš visų ženklų išsiskiria ypatinga aistra maistui. Jaučiai mėgsta skaniai pavalgyt, yra tikri gurmanai. Astrologai jiems siūlo valgyti lėtai, mažais kąsneliais, gerai maistą sukramtyti ir niekur neskubėti. Kad kuo mažiau skųstumėtės virškinimo sutrikimais, jums vertėtų vartoti maisto, turinčio vitaminų A, E, taip pat - jodo.

Iš daržovių valgykite žirnius, špinatus, pomidorus, iš vaisių bei uogų - obuolius, bananus, avokadus, persikus, kriaušes, persimonus, avietes ir braškes.

Mėsa - tiktai jautiena. Prieskoniai - įvairiausi.

DVYNIAI

Šio Zodiako ženklo atstovės iš savo valgiaraščio jokiu būdu neturėtų išbraukti baltymų: kiaušinių, sūrio, riešutų, varškės.

Priimtinos daržovės - raudonieji kopūstai, pupelės, salierai. Be abrikosų ir granatų, dar žvaigždės siūlo valgyti slyvas, razinas, džiovinus abrikosus, kurie itin naudingi Dvyniams.

Jei negalite ištverti, nesuvalgiusios mėsos, rinkitės tiktai paukštieną.

VĖŽYS

Tapsite žymiai lieknesnės ir dailesnės, jei liausitės piktnaudžiauti marinuotais maisto produktais, tačiau pradėsite gerti daugiau skysčių.
Geriausiai jums tiktų krabų mėsa, kopūstai, bulvės, agurkai, kokosai, vynuogės ir arbūzai.

LIŪTAS

Kaip tikriems plėšrūnams, Liūtams geriausia maitintis paukščių mėsa - vištiena ir kalakutiena.

Jiems draugėn tinka alyvuogės, cukinijos ir baklažanai. O štai iš vaisių pirmenybę vertėtų teikti ananasams, apelsinams ir mandarinams.

Neatsisakykite ir produktų, kuriuose gausu baltymų ir vitaminų C ir E.

MERGELĖ

Jos retai kada turi antsvorio, tačiau neprošal būtų į valgiaraštį įtraukti abrikosus, granatus, obuolius ir visus įmanomus žalumynus.

Jei norite mėsos, valgykite tik veršieną, o šalia į lėkštę įsipjaustykite raudonųjų kopūstų, salierų, įsidėkite pupelių. Atsisakykite aštraus bei sunkiai virškinamo maisto.

SVARSTYKLĖS

Jos labiausiai mėgsta saldumynus, todėl jų vartojimą teks riboti lygiai taip pat, beje, kaip ir marinuoto maisto. Nereikia šluoti visko, kas guli ant stalo. Pirmenybę teikite naudingumui - užuot sušlamštusios daug kalorijų turintį pyragaitį ar sumuštinį, geriau skrandin įsimeskite obuolį ar bananą (avokadų, spranguolių, vyšnių, persikų, aviečių, persimonų, juodųjų serbentų). O geriausia šio ženklo atstovėms tapti vegetarėmis.

SKORPIONAS

Jiems naudingos jūros gėrybės ir žuvies delikatesai. Jūsų mitybos pagrindą turi sudaryti produktai, kuriuose gausu geležies, proteinų, taip pat vitaminų B, C ir E. Saikingai vartokite druskos, pieno produktų ir aštrių prieskonių.

Iš vaisių rinkitės greipfrutus ir arbūzus, ir daržovių - morkas, paprikas, moliūgą, ridikėlius ir svogūnus.

ŠAULYS

Kaip nė vienam kitam ženklui, Šauliams galima be apribojimų valgyti maistą iš žirnių ir pupelių, kopūstų ir artišokų.

Iš mėsos rūšių pirmenybę teikite kiaulienai, tačiau ir ją vertėtų keisti sojos mėsa.

Vartokite į sveikatą žalumynus, mangų vaisius ir datules.

OŽIARAGIS

Šio ženklo atstovių maiste turi būti gausu geležies, fosforo, kalcio, baltymų. Ypač naudingi Ožiaragiams burokėliai ir baklažanai.

Jei gaminsite mėsos patiekalus, pirkite ėrieną. Ir, žinoma, neužmirškite apie žalių daržovių bei prieskonių naudą jūsų organizmui.

VANDENIS

Įpratote pusryčiams valgyti bandelę ar pyragaitį? Vadinasi, teks jums juos keisti dribsniais nei stikline pieno.

Per pietus paskanaukite jūros gėrybių, o vakarienei puikiausiai tiks stiklinė kefyro. Kad nesijaustumėte alkanos, valgykite salotas bei vaisius, ypač melioną. Daržovių sąraše lyderio pozicijas atiduokite burokėliams ir baklažanams.

ŽUVYS

Kas jau kas, o šios moterys turėtų dievinti jūros gėrybes. Kai kepsite žuvį, neužmirškite kmynų, kario, peletrūno, imbiero, pipirų, česnako.

Iš jūros kopūstų galima pasigaminti įvairiausių salotų. Taip pat neužmirškite savo valgiaraščio papildyti datulėmis, mangų vaisiais ir artišokais.

Ko derėtų atsisakyti? Kepto ir konservuoto maisto.