1 tipas – jam priklauso apvalių formų moterys, turinčios minkštą ir ploną odą. Jų veido bruožai švelnūs, aptakūs. Šio tipo moterys kažkuo panašios į antikines statulas - su išraiškingais klubais. Dažniausia šių moterų problema - celiulitas.

2 tipas – moterys lieknos, grakščios, su nedidele krūtine ir siaurais klubais. Jų probleminė zona - pilvukas, kuris pirmiausia išryškėja, jei pridedama svorio.

3 tipas – priskiriamos moterys, pavadintos legendinių kovotojų vardu - amazonės. Jų sudėjimas tvirtas, kaulai stambūs. Dažniausios problemos - riebi oda ir išsiplėtusios odos poros. Jos mėgsta mėsą, linkusios į agresiją.

Suskirstymas turi prasmę: pirmojo tipo moterys itin moteriškos, jų aukštas lytinių hormonų estrogenų lygis. Antrojo tipo moterys, atvirkščiai - jaučia šio moteriško lytinio hormono stoką. Amazonės turi daug vyriškų hormonų.

Dietos kūrėjai atsižvelgė į šiuos tipus ir sukūrė kiekvienam jų TRIJŲ DIENŲ mitybos planą, kuris padės efektyviai sutirpinti iki 1,5 kg antsvorio. Jei dieta jums tinka, galima laikytis ir toliau, kol pasieksite norimą svorį.

DIETA 1 tipo moterims

1 DIENA 

Pusryčiai. Sumaišykite 100 ml apelsinų sulčių su 2 šaukštais greipfrutų ir tiek pat citrinų sulčių. Dar įpilkite 100 ml negazuoto mineralinio vandens ir lėtai išgerkite per šiaudelį. Po 20 minučių suvalgykite sumuštinį: juoda duona, liesa varškė, griežinėlis pomidoro ir keli baziliko lapeliai.

Pietūs. Paruoškite padažą: sumaišykite 50 ml neriebaus kefyro su 2 šaukštais smulkiai supjaustytų svogūno laiškų, įpilkite 3 šaukštus apelsinų sulčių ir tiek pat citrinų, pagardinkite raudonaisiais pipirais, druska.
Sypjaustykite agurką, raudoną papriką, mažą svogūno galvutę. Į daržoves dėkite 50 g virtų arba konservuotų (savo sultyse) pupelių. Viską užpilkite padažu. Valgykite su riekele grūdų duonos. Kiek vėliau suvalgykite obuolį.

Vakarienė. Nulupkite nedidelę cukiniją, supjaustykite griežinėliais. Supjaustykite 80 g pievagrybių, svogūną, didelę raudoną papriką. Viską troškinkite 3 minutes įkaitintoje keptuvėje su šaukšteliu aliejaus. Įpilkite 250 ml daržovių sultinio ir troškinkite dar 5 minutes. Į keptuvę įberkite 50 g išlukštentų krevečių ir 80 g konservuotų pupelių. Po 3 minučių nukaiskite, pagardinkite pipirais, baziliku, įdėkite 2 šaukštelius specialaus padažo. Jo turėsite pasigaminti 3 dienoms, o tam reikės: baziliko šakelės, petražolių, 30 g parmezano, 3 česnako skiltelių, 3 šaukštų citrinų sulčių, 2 šaukštų balzamiko acto. Viską išplakite elektriniu plaktuvu ir supilkite į hermetišką indą. Laikykite šaldytuve.

2 DIENA

Pusryčiai. Kokteilis, kaip ir pirmos dienos pusryčiams. Po 20 minučių - riekelė grūdų duonos, užtepta liesa varške ir pabarstyta raudonos paprikos gabaliukais.

Pietūs. 2 agurkus ir 2 pomidorus supjaustykite skiltelėmis, įdėkite smulkintą svogūną ir 30 g pjaustyto parmezano. Salotas užliekite padažu. Jam reikės: 50 ml neriebaus kefyro, 2 šaukštų smulkinto baziliko, 2 šaukštų citrinų sulčių ir 3 šaukštų - apelsinų. Salotas valgykite su riekele grūdų duonos. Vėliau suvalgykite nedidelę kriaušę.

Vakarienė. Smulkiai supjaustykite 50 g saliero, morką, svogūną, ir agurko minkštimą be sėklų. Viską suberkite į keptuvę, kuriame įkaitintas šaukštelis aliejaus, ir troškinkite 3 minutes. Supilkite 250 ml daržovių sultinio, kaitinkite iki virimo. Tada iškart sudėkite 80 g lašišos gabaliukų ir dar troškinkite 4 minutes. Pagardinkite druska, Kajeno pipirais, įdėkite 2 šaukštelius paruošto prieskonių padažo.

3 DIENA

Pusryčiai. Įprastas ryto kokteilis, o po 20 minučių - sumuštinis su grūdų duona, liesa varške ir agurko gabaliukais.

Pietūs. Supjaustykite 1 virtą kiaušinį, sumaišykite su keliais ridikėliais, svogūnu. Dėkite 80 g konservuoto tuno (savo sultyse). Užpilkite padažu: 50 ml kefyro, 2 šaukštai citrinų sulčių, 3 - apelsinų, 1 šaukštelis smulkintų svogūno laiškų. Duonos nevalgykite.

Vakarienė. Suspjaustykite 2 raudonas paprikas, 50 g pievagrybių ir mažą svogūną. Pakepinkite keptuvėje su šaukšteliu aliejaus 3 minutes, paskui supilkite 250 ml daržovių sultinio ir troškinkite 5 minutes. Tada dėkite 50 g jautienos, pjaustytos gabaliukais, ir 1 šaukštelį pomidorų padažo. Troškinkite, kol mėsa bus paruošta. Pagardinkite pagal skonį ir nepamirškite įdėti 2 šaukštelius paruošto prieskonių mišinio.

DIETA 2 tipo moterims

1 DIENA

Pusryčiai. 100 g dribsnių su riešutais ir džiovintais vaisiais sumaišykite su stikline sojų jogurto.

Pietūs. Sumaišykite 1 smulkintą pomidorą, 125 g konservuotų kukurūzų ir 1 pjaustytą svogūną. Pagardinkite tokiu padažu: 1 šaukštas citrinų sulčių, 1 šaukštas - apelsinų, žiupsnelis tarkuoto sūrio ir šiek tiek garstyčių. Prie salotų - gabalėlis grūdų duonos. Vėliau suvalgykite saujelę riešutų su džiovintais vaisiais.

Vakarienė. Išvirkite 40 g rudųjų ryžių. Supjaustykite ¼ avokado, 1 pomidorą ir 1 raudoną papriką. Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį aliejaus ir 4 minutes troškinkite papriką su česnako skiltele, maža smulkinta svogūno galva ir 80 g jautienos faršo. Tada suberkite žiupsnelį smulkintų bazilikų ir kaitinkite dar 3 minutes. Suberkite pomidorą ir avokadą, išmaišykite, o paskui viską sumaišykite su ryžiais.

2 DIENA

Pusryčiai. 100 g dribsnių su šviežiais vaisiais, išskyrus bananus ir vynuoges, ir 1 stiklinė sojų jogurto arba pieno.

Pietūs. Supjaustykite nedidelę morką, agurką ir 50 g saliero. Visai tai sumaišykite su padažu - ketvirtį sutrinto avokado, 1 šaukštas citrinų ir 1 šaukštas apelsinų sulčių. Pagardinkite garstyčiomis ir druska. Valgykite su gabalėliu grūdų duonos. Vėliau - sauja riešutų su džiovintais vaisiais.

Vakarienė. Supjaustykite svogūną, raudoną papriką ir pomidorą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį aliejaus ir pakepinkite svogūną su skiltele česnako. Pridėkite 80 g konservuotų raudonųjų pupelių, 2 šaukštus daržovių sultinio ir troškinkite dar 5 minutes. Sudėkite pomidorus, papriką ir kaitinkite dar 3 minutes. Kubeliais supjaustykite 50 g tofu, pakepinkite atskirai aliejuje ir suberkite į nukaistą patiekalą. Pagardinkite norimais prieskoniais.

3 DIENA

Pusryčiai. Tokie patys, kaip antrą dieną.

Pietūs. Salotos iš 1 morkos, 1 cukinijos ir 50 g salierų. Padažas: po 1 šaukštą apelsinų ir citrinų sulčių, šiek druskos, pipirų ir garstyčių. Valgykite su grūdų duona. Vėliau - sauja riešutų su džiovintais vaisiais.

Vakarienė. Nulupusios odelę (perliejant verdančiu vandeniu), supjaustykite 3 pomidorus. Keptuvėje įkaitintame šaukštelyje aliejaus apkepinkite pomidorus, supjaustytą svogūną ir skiltelę česnako. Įdėkite 40 g lęšių ir įpilkite 600 ml daržovių sultinio. Troškinkite 12 minučių po dangčiu. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.

DIETA 3 tipo moterims

1 DIENA

Pusryčiai. Sumuštinis iš 2 riekelių juodos duonos su užtepta liesa varške ir kalakuto filė.

Pietūs. Sumaišykite 1 pjaustytą svogūną, 1 virtą burokėlį, 1 tarkuotą morką, smulkintus salotų lapus. Užpilkite šiek tiek padažo (paruoškite 3 dienoms): po 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir daržovių sultinio, po 4 šaukštus citrinų ir apelsinų sulčių, po 1 šaukštą balzamiko acto ir garstyčių, susmulkinta skiltelė česnako. Salotas valgykite su grūdų duona. Vėliau - kivis.

Vakarienė. Šaukštelyje aliejaus pakepinkite pjaustytą svogūną, skiltelę česnako ir nedidelę cukiniją. Įdėkite 40 g lęšių, įpilkite 250 ml daržovių sultinio ir 1 šaukštelį citrinų sulčių. Troškinkite 8 minutes ant vidutinės ugnies, druskos ir pipirų dėkite pagal skonį.

2 DIENA

Pusryčiai. Sumuštinis iš grūdų duonos su liesa varške, agurko griežinėliais ir salotų lapais.

Pietūs. Supjaustykite ketvirtį avokado ir 2 raudonąsias paprikas. Sumaišykite su smulkintu svogūnu ir paruoštu padažu. Kubeliais supjaustykite 50 g mocarelos, suberkite į salotas. Jas valgykite su grūdų duona. Vėliau - mandarinas.

Vakarienė. Išvirkite 100 g vištienos filė daržovių sultinyje. Mėsą išimkite, o sultinyje išvirkite 40 g ryžių. Į paruoštus ryžius berkite 1 pjaustytą morką, skiltelę smulkinto česnako. Ryžius su vištiena gardinkite pagal skonį, pabarstykite petražolių.

3 DIENA

Pusryčiai. Sumuštinis iš grūdų duonos su liesa varške ir rūkyta lašiša.

Pietūs. Sumaišykite smulkintą nedidelį agurką, morką, 40 g rūkytos kalakuto filė ir kelis salotų lapus. Pagardinkite paruoštu padažu iš prieskonių. Salotas valgykite su grūdų duona. Vėliau - greipfrutas.

Vakarienė. Išvirkite 60 g spagečių „al dente" - kad būtų šiek tiek kieti. Padažas: apkepinkite svogūną, česnako skiltelę, raudoną papriką, morką, 2 pomidorus su nedideliu kiekiu daržovių sultinio ir 2 šaukštais smulkinto baziliko. Pagardinkite pagal skonį. Ant spagečių su daržovių padažu užberkite 50 g kubeliais pjaustytos mocarelos.