Pirmiausia apie skalbinius. Jeigu neturite teleparduotuvėse taip reklamuojamo kamuolio, kurio dėka rankšluosčiai tampa purūs it pūkas, pasigaminkite jį pačios! Kaip? Ogi susukite gerą gniūžtę iš aliuminio folijos, skirtos kepimui. Ji ne tik išpurens džiovyklėje džiūstančius skalbinius, bet ir juos išelektrins. O geriausia tai, kad savos gamybos gniūžte galėsite naudotis begalę kartų.
Beje, dar apie skalbimą. Norite, kad jūsų skalbiniai po džiovinimo maloniai kvepėtų? Tam dažniausiai naudojamos specialios servetėlės, kurias reikia įmesti į džiovyklę kartu su skalbiniais. Vietoje to, kad išlaidautumėte, išmirkykite rankšluostį ar storesnę pašluostę audinių minkštiklyje ir leiskite išdžiūti neskalaudomos. Dabar jau galite ją naudoti kaip skalbinių kvėpiklį.
Procedūrą pakartokite, kai šluostė nustos kvepėti (maniškė įprastai atlaiko 10-15 džiovinimų)

Prieš tai minėjau, kad be skalbinių, laukia dar kai kas. O tas "kai kas" yra kiaušiniai. Būtent apie juos norėjau pakalbėti. Tiksliau patarti toms, kurios bijo, kad šaldytuve esančių kiaušinių galiojimas eina pabaigos link arba močiutė iš kaimo atsiuntė visą pintinę kiaušinių. Viskas, ką jums reikia padaryti - juos užšaldyti.
Įmuškite kiaušinius į dubenį, juos išplakite (kažkur girdėjau, kad negalima šaldyti neplaktų kiaušinių) ir supylusios į užspaudžiamą plastiko maišelį paguldykite kameroje. Kai turinys suledės, galėsite sutaupyti vietos ir šaldytus kiaušinius surykiuoti kaip sąsiuvinius. Beje, kiaušinius galima pilti ir į ledų formeles. Maniškės net idealių proporcijų - vienas ledukas atitinka vieno kiaušinio dydį.